Mostar

Zalihić poručio Kordiću da ne kopa po ranama obitelji ukopanih u Liska ulici

Predsjednik Kluba SDP BiH u Gradskom vijeću Mostara Arman Zalihić iznenađen je najavom gradonačelnika Maria Kordića o mogućoj ekshumaciji i prebacivanju ukopanih u Liska haremu.

Pozivam gradonačelnika Kordića da ne kopa po ranama obitelji ukopanih u Liska haremu. Do sada je bilo političkih razlika, ali jučer sam prvi put ostao šokiran najavom gradonačelnika Kordića. Posebno imajući u vidu da sam od početka bio uključen u priču s OSCE i Civilnim žrtvama rata o ideji izgradnje spomenika civilnim žrtvama rata ali u sklopu Liska haremu koje bi se tom prilikom ogradilo i dovelo u stanje kakvo priliči. Da je Gradonačelnik bio na istoj liniji govori činjenica da je njegov savjetnik izradio idejno rješenje uređenja harema – rekao je Zalihić.

Dodaje da ne zna odakle sad priča o izmještanju, a da su razlozi koje navodi Kordić kako je prostornim planom tu predviđen park bizarni, budući da svaku sjednicu mijenjamo plan po zahtjevu pojedinih investitora.

– Pa da li je problem onda i ovdje promijeniti plan da se mrtvi i njihove obitelji napokon ostave na miru. Svi koji potenciraju ovu priču neka se zapitaju kako bi se osjećali da u medijima čitaju o izmještanju mezara ili groba člana svoje porodice. Na sastanku sam im jasno rekao da ne kreću u bilo kakve medijske priče ni oko uređenja prije nego porazgovaraju s članovima obitelji ukopanih. Dogovoreno je da Gradonačelnik oformi tim koji će razgovarati s njima, a onda me sutra oko te teme zvalo pet novinara. Zašto je to sve stopirano i zašto smo umjesto uređenja i spomenika dobili na Vijeću priču o izmještanju nek odgovori gradonačelnik Kordić – zaključio je Zalihić.

Podsjetimo, gradonačelnik Mario Kordić najavio je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, u okviru jednog od dvojih izlaganja, izmještanje grobova iz Liska ulice.