Nekategorisano

Bečka zračna luka testirat će putnike kako bi izbjegli karantenu

Bečka zračna luka omogućit će testiranje na koronavirus od ponedjeljka, čime će putnici koji ulaze u Austriju moći izbjeći karantenu u trajanju od 14 dana. 

Putnici koji slete u bečku zračnu luku moraju pokazati potvrdu, koja ne smije biti starija od četiri dana, da su negativni na covid-19 ili moraju u karantenu.

Od ponedjeljka će putnici moći biti testirani u zračnoj luci na koronavirus PCR metodom i dobiti rezultate za 2-3 sata, priopćila je bečka zračna luka.

“Poslovno ili hitno putovanje zrakoplovom postat će sigurnije i lakše”, dodaje se u priopćenju.

Emirates je prošloga tjedna, u suradnji sa Dubajskom zdravstvenom upravom (DHA), objavio da su prva zrakoplovna  kompanija koja će providiti testiranja za putnike na licu mjesta.

Bečka zračna luka također je istaknula da karantena može biti prekinuta ako se potvrdi da osoba u karanteni nema koronavirus.

Također, putnici se za 190 eura mogu testirati prije odlaznih letova iz Beča ako im je potrebna potvrda za destinaciju u koju putuju.

Trenutno postoje letovi prema rasporedu iz bečke zračne luke za Dohu, Dortmund, Dusseldorf, Frankfurt, Hamburg, Lisabon, Minsk i Sofiju, kao i charter te poslovni letovi.

Zabranjeni su dolazni letovi iz područja koja su teško pogođena koronavirusom.

U Austriji je koronavirus potvrđen kod 15.526 osoba, uz 598 smrtnih slučajeva.

Vlasti su počele ublažavati sedmotjednu karantenu te su trgovački centri, veće trgovine i frizerski saloni otvoreni prošloga tjedna.

VEZANO

TRUMP OPET ‘KONTRA’ STRUČNJAKA: Virus će nestati i bez vakcine

urednik

Cjepiva za Covid-19 ne treba očekivati prije prve polovice 2021.

urednik

U Hrvatskoj oko 400.000 ljudi došlo u kontakt s koronom

urednik