Nekategorisano

Bolnica u Livnu počinje s prvom fazom normalizacije rada

Županijska bolnica “fra Mihovil Sučić” u Livnu u ponedjeljak počinje s prvom fazom normalizacije rada, s obzirom na dosta povoljniju epidemiološku situaciju zadnjih petnaestak dana u Hercegbosanskoj županiji.

 Ravnatelj te zdravstvene ustanove Ivan Cikojević kaže kako su već počele narudžbe pacijenata za redovite preglede, te kako će se početi i s operativnim zahvatima koji su bili na čekanju.

 “Novina u svemu ovome je to što će se pacijenti morati naručiti na odjele gdje trebaju, a sve podatke s brojevima telefona naših doktora mogu dobiti na web stranici bolnice”, kazao je Feni ravnatelj Cikojević.

 Njihov plan je naručivati do pet pacijenata dnevno, poštujući uvedenu proceduru na način da uz uputnicu liječnika Doma zdravlja s područja cijele županije, pacijent mora od istog liječnika donijeti anketni list s epidemiološkom anamnezom, a ista procedura nalaže prolazak pacijenta kroz trijažnu ambulantu i tek tada ide na mjesto gdje je naručen.

 “Uz ove mjere, pacijenti koji trebaju obaviti operativne zahvate moraju imati negativan nalaz testa na covid-19, a testiranje se može obaviti u našem mikrobiološkom laboratoriju”, istaknuo je Cikojević i napomenuo kako su mjere zaštite uz uporabu maski unutar bolnice obvezne. 

VEZANO

Bolnice na respiratoru

urednik

Livnu prijeti ’scenarij Stolac’

urednik

PREKINUTA SJEDNICA: Livno bez većine u Gradskom vijeću

urednik