ONLINE+

Brazilskog predsjednika napala ptica, oporba je slavi

Nandu, ptica slična noju, ugrizla je brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara dok ju je hranio u predsjedničkoj palači tijekom oporavka od Covida-19, prenijela je Hina britanski Guardian. Protivnici radikalno desnog populističkog brazilskog vođe, bivšeg vojnog kapetana koji se predstavlja kao narodni čovjek i hoda u japankama i nogometnim majicama, skočili su na priliku koju je pružila jedna od ptica koje obitavaju u parku predsjedničke palače.

“Nandu nas sve predstavlja”, tvitala je zastupnica Radničke stranke Margarida Salomão.

“100 posto nandu”, objavila je na Facebooku zastupnica Komunističke stranke Jandira Feghali.

“Čak i životinje prepoznaju kad je netko štetočina”, tvitala je pak novinarka Solange Mateus, a biolog Flávio Souza u tvitu je napisao: “Priroda se liječi”.

Predsjednik (65) u izolaciji je u palači otkad je 7. srpnja objavio da je pozitivan na Covid-19. U ponedjeljak je objavio da namjerava napraviti novi test jer “ne može podnijeti” boravak u izolaciji.

“Druženje je bilo jedan od načina da olakšam samoizolaciju”, izvijestile su novine Estadao koje su objavile snimke predsjednika s maskom na licu kako hrani jato nandua i potom naglo povlači ruku. Bolsonaro je poznat po minoriziranju težine nove bolesti koju je opisao kao “gripicu”.

VEZANO

Južna Amerika postala svjetsko žarište pandemije

urednik

U Brazilu peti dan zaredom više od 1000 smrtnih slučajeva od posljedica koronavirusa

urednik

KORONA U SVIJETU: Brazil ‘prešao’ Italiju i Španjolsku

urednik