ONLINE+

‘Kajališni sat’ na online repertoaru HNK Mostar

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Mostaru postavilo je na svome YouTube kanalu predstavu “Kajališni sat”, a riječ je o predstavi iz kazališne sezone 2011./2012. u režiji Želimira Oreškovića, koja je ustvari obnova “Kazališnog sata”, Jasena Boke.

 U predstavi se na humorističan način podsjeća kako je to biti glumac u vremenu u kojem živimo. Iako je to predstava s repertoara 2011./2012. malo što se promijenilo pa je ona svakako i danas aktualna, priopćeno je iz HNK Mostar.

 “Kazališni sat” Jasena Boke je veseli didaktički komad o tome kako nastaje kazališna predstava, dok “Kajališni sat” s podnaslovom “Biti ili ne biti”, progovara i o svojevrsnom kajanju što je njihov životni poziv gluma, u vremenu kada su oni koji rade ovaj posao u nezavidnoj poziciji, odnosno u poziciji svih onih koji rade, a ne znaju kada će biti plaćeni za taj posao.

 Za ulogu u ovoj predstavi, Sanda Krgo Soldo je na 10. međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska” 2012. godine dobila nagradu “Mala liska”, a osim nje u predstavi igraju Jelena Kordić Kuret, Robert Pehar, Dragan Šuvak i Velimir Pšeničnik Njirić.

VEZANO

Plenković posjetio HNK u Mostaru

urednik

HNK Mostar predstavom ‘Spremni’ završava sezonu

urednik

‘Identitluk’ pozvan na tri festivala

urednik