ONLINE+

Nagrađivana komedija ‘Chick lit’ na online repertoaru HNK-a Mostar

Iz Hrvatskoga narodnoga kazališta (HNK) Mostar priopćili su da se na YouTube stranici te kazalište kuće može pogledati nagrađivana komedija “Chick lit”.

“Ova predstava praizvedena je u HNK-a Mostar 12. studenog 2013. godine, a posebnost predstave leži i u činjenici da prvi put nakon rata u njoj zajedno sudjeluju glumci iz skoro svih mostarskih pozorišnih i kazališnih kuća, što ovoj komediji daje epitet ‘svemostarske’ predstave. Može se pogledati na YouTube stranici HNK Mostar, odnosno putem sljedeće poveznice: VIDEO“, priopćili su iz mostarskoga HNK-a. 

“Chick lit” Damira Šodana, u režiji Tanje MIietić Oručević duhovita je i ironična groteska hrvatskog jet-seta i presjek stanja svijesti hrvatskog tranzicijskog društva koje je u osnovi vrlo slično našoj bosanskohercegovačkoj stvarnosti. Mladi bračni par, od kojih je suprug novopečeni tajkun i industrijalac, a supruga jedna od uspješnih chick lit spisateljica, priređuje zabavu povodom izlaska njene nove knjige. Na partiju se pojavljuje cijela lepeza zanimljivih gostiju, koji se u dramskom rukopisu Damira Šodana promeću u arhetipove novouspostavljene društvene ljestvice. 

Paralelno sa zabavom, ispred obiteljske vile prosvjeduju otpušteni uposlenici tvornice čiji je vlasnik suprug chick lit spisateljice. Kako party odmiče i pristižu novi gosti, postaje sve izvjesnije da će doći do sukoba ‘ulice’ s novopečenom aristrokracijom.

Na 30. kazališnim susretima u Brčkom 2013. godine publika je “Chick lit” proglasila najboljom predstavom u cjelini. Stručni žiri 33. kazališnih igara u Jajcu 2014. godine dodijelio je Tanji MIletić Oručević nagradu za najbolju režiji, dok je Jelena Kordić Kuret nagrađena „Malom liskom“ na 12. Međunarodnom festivalu komedije „Mostarska liska“ 2015. godine, podsjećaju iz HNK-a.

VEZANO

Velež: Klafurić razmišlja o još jednoj utakmici

urednik

Velež: Velikih dilema – nema

urednik

HDZ 1990: Možete se utopiti u vodi i kanalizaciji, ali problem nećete riješiti bez političke podobnosti

urednik