DNEVNI ONLINE+ VIDEO

Najnoviji singlovi na svjetskoj sceni

Donosimo vam pregled najnovijih singlova na svjetskoj glazbenoj sceni. Poslušajte i uživajte u glazbenim novitetima.

  1. Hayley Williams – Dead Horse


Izlazak debi solo albuma “Petals For Armor” Hayley Williams, javnosti poznate i kao frontwoman sastava Paramore, najavljen je  za 8. svibnja serijom EP izdanja. “Dead Horse” nova je i posljednja pjesma koja se smjestila na posljednjem, “Petals For Armor II” EP-u. Iako je Hayleyin inicijalni plan bio da se album većinom kreće melankoličnim/alternativnim putem, što su i potvrdili dosad objavljeni mračniji singlovi, pjesmu “Dead Horse” zvukovno krasi vedrija vibra više u Paramore stilu, priopćio je Dancing Bear.

  • Alex Newell – Mama Told Me

     

Osim što je osvojio Broadway i male ekrane, Alex Newell publici je najpoznatiji po ‘ubojitom’ singlu “Kill The Lights” kojim je svojevremeno osvojio prvo mjesto Billboard Dance ljestvice. Nakon nedavnog uspjeha s pjesmom “Boy, You Can Keep It” kojom je poručio da materijalno nema mjesta u ljubavi, sada predstavlja drugi singl u 2020. godini. “Mama Told Me” iskrena je, upbeat himna koja je ujedno i posveta svim nevjerojatnim majkama diljem svijeta, ali i prigodna za dodatno emitiranje povodom skorašnjeg Majčinog dana. 

  • Galantis & Wrabel – The Lake


Tek je travanj, ali Christian Karlsson i Linus Eklöw, poznatiji kao duo Galantis, već iza sebe imaju izuzetno produktivnu godinu. EDM dvojac izdao je svoj treći album “Church” i lansirao klupski hit “Faith“ u suradnji s legendarnom Dolly Parton, a sada sada fokus prebacio na nježnu i introspektivnu pjesmu “The Lake” koju objavljuju u suradnji s Wrabelom. Wrabel je reputaciju u svijetu glazbe stekao kao tekstopisac hitova velikih imena kao što su Kesha, P!NK, The Backstreet Boys, Louis the Child, Kygo, Marshmello, a nova pjesma u svojoj srži govori o potrazi za unutarnjim mirom.

  • Charli XCX – claws


Najavljen za 15. svibnja 2020., novi album Charli XCX “how i’m feeling now” jedinstven je projekt napisan, snimljen i planiran za objavu u karanteni zbog pandemije COVID-19. Album na novi način poziva na suradnju, potičući fanove da daju povratne informacije o svim aspektima ploče pa su tako u anketi izabrali i najnoviji najavni singl “claws”. Energični broj, kojeg je producirao Dylan Brady iz 100 gecs, na jedinstven način spaja pop, hip hop, elektroniku i trance s vokalom Charli XCX koji lebdi spretno iznad neumoljivog instrumentala te istražuje osjećaje ljubavi u izolaciji.

  • Missy Elliot – Cool Off

Missy Elliott, legendarna američka glazbenica, reperica, producentica, autorica te dobitnica 5 nagrada Grammy, za novi singl odabrala je pjesmu “Cool Off” koja je dobila i genijalni video spot snimljen u muzeju. Singl “Cool Off” našao se na hvaljenom, aktualnom EP-u “Iconology” kojega je još prilikom izlaska predstavila uz tag #ThrowItBack i natuknula da bi nove pjesme mogle izazvati val nostalgije za vremenima “kada smo se zbog glazbe osjećali dobro i kada nas je glazba tjerala na ples”.