ONLINE+

Počele prijave za 45. Mostarski teatarski festival

Mostarski teatar mladih i Centar za dramski odgoj objavili su poziv za prijavljivanje predstava za 45. Mostarski teatarski festival – Festival autorske poetike koji će se ove godine održati od 28. kolovoza do 3. rujna.

Festival se održava pod motom: U traganju za identitetom – Mi znamo šta smo, ali ne znamo šta možemo biti, priopćeno je iz eMTeem-a.

Ističu kako na festivalu mogu sudjelovati svi oblici teatarskog organizovanja, od profesionalnih ansambala do školskih dramskih grupa, ako imaju predstavu s izraženim autorskim stavom u ključnim elementima umjetnosti teatra.

Umjetničko vijeće festivala na bazi prijavljenih predstava odabrat će do 10 predstava za glavni program festivala. Ideja je, navode organizatori, da se najveći broj predstava igra na otvorenim scenama Mostara poštujući sve preporuke epidemioloških službi usljed pandemije covida- 19.

Festivalski žiri može dodijeliti do 4 ravnopravne nagrade “Mravac” za autorski stav u bilo kom elementu umjetnosti teatra, te jednu nagradu “Mravac” za dramaturgiju predstave.

Prijave se primaju do 30. lipnja ove godine, a Umjetničko vijeće objavit će repertoar festivala najkasnije 1. kolovoza 2020. godine, navodi se u priopćenju.          

VEZANO

Problem na Bunici stvaraju male divlje deponije i nesavjesni građani

urednik

Bogat program ovogodišnjeg Mostarskog ljeta

urednik

KOMENTAR / Je li 101-godišnji starac i dalje u snazi?

urednik