ONLINE+

Pokrenuta platforma za online upise na Filozofskom fakultetu SUM-a

Upisi na sve studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru (SUM) vršit će se online za akademsku 2020./2021. godinu.

Na platformi upisi.ff.sum.ba mogu se pronaći relevantne informacije o studijima, a bit će i mogućnost učitavanja dokumenata potrebnih za prijem na fakultet.

“Fakultet nudi 11 jednopredmetnih i 13 dvopredmetnih studija. Neki se studiraju isključivo jednopredmetno, neki dvopredmetno, dok se određeni mogu studirati i jednopredmetno i dvopredmetno. Kad se uzmu u obzir sve kombinacije, na preddiplomskoj razini moguće je upisati neku od 77 različitih studijskih skupina”, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Filozofskog fakulteta SUM-a.

Ovogodišnji slogan Fakulteta je, dodaju, “Prozor u prošlost, vrata u budućnost”, a dekan Filozofskog fakulteta (FF) SUM-a Ivica Musić istaknuo je kako on izvrsno odražava narav FF-a.

“Htjeli to priznati ili ne, upravo o studijima koji ‘gledaju kroz prozor’ ovisi koliko će se uspjeti očuvati identitet bosanskohercegovačkih Hrvata, u njih se mora ulagati zbog viših ciljeva. Imamo i studije koji su atraktivni i za kojima je sve veća potražnja na tržištu rada. Ti su studiji ‘vrata u budućnost’. Naš pogled uvijek mora biti dvosmjeran”, objasnio je dekan Musić.

Rubrika “Pitaj Sokrata” pomaže maturantima da postave pitanje ako imaju nedoumica, a Sokrat će u vrlo kratkom roku odgovoriti na svaki upit.

“Platforma je privlačna i moderna, sadržajem prilagođena ciljanoj skupini, prije svega maturantima, a pokrenuta je kako bi lakše odlučili koji studij odabrati na našem Fakultetu”, kazao je prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta Marko Odak.

Studenti na ovoj mrežnoj stranici mogu pronaći sve potrebne informacije vezane za proceduru upisa i potrebnu dokumentaciju. Pravo upisa na studij imaju sve osobe koje su uspješno završile četverogodišnju srednju školu, a strani državljani moraju prije upisa nostrificirati svoje svjedodžbe iz srednjih škola u nadležnom ministarstvu, navodi se u priopćenju.

VEZANO

Likovna akademija u Mostaru

urednik

Kevelj: Vrhunsko svjetsko trenersko ime dolazi u Mostar

urednik

Zajedničkim djelovanjem četiri organizacije osoba sa invaliditetom iz Mostara nastoje prevazići probleme uzrokovane COVID-om

urednik