BIH Politika

Čović: BiH ne može funkcionirati bez Hrvata kao jednakopravnog naroda

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, ponovio je da Hrvati u BiH žele osigurati i zaštititi svoju jednakopravnost i ustavnu poziciju. Istodobno je poručio da BiH ne može funkcionirati bez Hrvata kao jednakopravnog naroda kojeg će predstavljati legitimni predstavnici.

“Hrvati u BiH žele osigurati i zaštititi svoju jednakopravnost i ustavnu poziciju. Stoga, neizmjerna zahvala hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću na nemjerljivom povijesnom doprinosu i kontinuiranoj podršci u rješavanju ovog prevažnog pitanja za naš, hrvatski narod“, objavio je Čović na Twitteru te je zahvalio Hrvatima i svim kolegama iz HNS-a BiH uz ocjenu da su zajedno potvrdili da BiH ne može biti normalna europska država i ne može funkcionirati bez Hrvata kao jednakopravnog naroda kojeg će predstavljati legitimni predstavnici. Napomenuo je, pak, i da su upravo održani Opći izbori u BiH organizirani uz neizmijenjen i nepravedan Izborni zakon BiH.

“Mi smo, kao HDZ BiH i HNS BiH, uvjerljivo i plebiscitarno dobili izbore u BiH i unutar hrvatskoga naroda te ostvarili najbolji rezultat do sada“, navodi Čović.

VEZANO

Čović uz kavu: Dogovoreno je legitimno predstavljanje u Domu naroda FBiH

urednik

Kraj politike ‘dvije stolice’: Trebamo li Europu ili Rusiju i Tursku?

urednik

Predsjedništva HNS-a BiH i HDZ-a BiH u ponedjeljak o Općim izborima

urednik