Politika Vijesti BiH

Čović nizao obećanja u Širokom Brijegu

U povodu blagdana Velike Gospe i u okviru obilježavanja Dana grada Širokog Brijega, upriličena je svečana sjednica Gradskog vijeća Širokog Brijega na kojoj su visoko izaslanstvo HNS-a BiH i HDZ-a BiH predvodili predsjednik Dragan Čović, predsjednik FBiH s crne liste SAD-a Marinko Čavara, članovi Predsjedništva HNS-a BiH te drugi politički dužnosnici, kao i brojni uzvanici i gospodarstvenici sa šireg prostora BiH.

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević ukazao je tom prilikom koliko je bilo važno ustrajati da se održi kontinuitet sveobuhvatnog razvoja Širokog Brijega.

-Povijest nas nije mazila. Želim čestitati i zahvaliti našim dužnosnicima i gospodarstvenicima, koji su unijeli sebe da možemo imati grad koji nudi jednake stvari kao i neke druge, bogatije sredine. I danas, u vrijeme kriza, bilježimo pozitivne rezultate. Naš rast i razvoj će tako i nastaviti, poručio je gradonačelnik Kraljević dok je predsjednik FBiH Čavara iskazao zadovoljstvo prilikom da  vidi koliko se snažno i jako u Širokom Brijegu radi.

-Grad Široki Brijeg je simbol hrvatskog ponosa, slobode na ovim prostorima, simbol uspjeha na sportskom, gospodarskom i svakom drugom planu. Naravno da u ovo vrijeme turbulencija treba pomoć i viših razina. Skupa ćemo doprinositi razvoju svakog kraja i sa svih razina, jer ovaj grad to zaslužuje, poručio je on, dok je predsjednik HDZ-a BiH i HNS BiH Čović ocijenio da je Široki Brijeg grad po mjeri čovjeka i važno središte institucija hrvatskog naroda na području zapadne Hercegovine.

-S novom zaobilaznicom koja kreće iz Mostara, preko Širokog Brijega, do granice s Hrvatskom, ovo ćemo područje dodatno unaprijediti i prometno otvoriti. Bit će to jedan od prioriteta i unaprijedit će ovo područje u gospodarskom, kulturnom, sportskom i svakom drugom smislu, a to je od velike važnosti za stanovnike zapadne Hercegovine i cijeli hrvatski narod u BiH, istaknuo je Čović.