Politika

Dodik: Komšić odabrao Banja Luku za prvi neslužbeni posjet inozemstvu

Predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku zanimljivo je da je član Predsjedništva BiH Željko Komšić za, kako je naveo, prvi neslužbeni posjet inozemstvu, odabrao Banja Luku.

-To je najobičniji provokator i folirant, koji nema što tražiti u Banja Luci. Bolje da je otišao u Livno, umjesto što nas provocira i vrijeđa, smatra Dodik koji je dodao da su Komšića muslimani podmetnuli u Predsjedništvo BiH da tamo glumi lažnog Hrvata i pravi štetu.

-U protekle četiri godine mogao sam se uvjeriti da je duboko ostrašćen u mržnji prema svemu što je srpsko i hrvatsko i da je štetočina koja svojim pristupom najviše doprinosi raspadu Bosne, objavio je Dodik na Twitteru uz ocjenu da BiH ne može uspjeti na provokacijama Komšića i sličnih, koji se danas okupljaju po Banja Luci obilježavajući nepostojeći praznik.

-Јedini način da se produži opstanak BiH jest poštivati unutarnji dogovor tri konstitutivna naroda i uvažavati njihove stavove. Ne postoji nikakvo ljepilo intervencija međunarodnog faktora koje će sastaviti i zalijepiti raspalu BiH dok se narodi u njoj ne dogovore i to svi moraju shvatiti. To nepoštovanje stranaca vidimo i danas, dok šalju licemjerne čestitke za nepostojeći dan, iako dobro znaju da ova zemlja nema Zakon o praznicima. Takav njihov pristup drži ovu BiH zarobljenom i doprinosi da je svakim danom ima sve manje, naveo je Dodik uz zaključak da je, u takvim okolnostima, jedina trajna i sigurna činjenica Republika Srpska, koja je budućnost, a upitno je hoće li u toj budućnosti biti BiH.