Politika

Ismet Lulić: Izetbegović lažima nastavio ponižavati sve nas u Hercegovini

Komentirajući izjave Bakira Izetbegovića na predizbornom skupu SDA u Mostaru predsjednik KO SDP BiH HNK Ismet Lulić izjavio je da predsjednik SDA nastavlja poniživati sve u Hercegovini.
– Jučer je u Mostaru Bakir Izetbegović svojim lažima nastavio ponižavati sve nas u Hercegovini. U gradu u kojem 30 godina nakon rata postoje zgrade i gotovo čitave ulice koje vape za rekonstrukcijom, reći da nikada nije ljepše izgledao, je bacanje prašine u oči ljudima.
Izgledao je Bakire Mostar mnogo ljepše dok stranački dilovi SDA-HDZ nisu upropastili Aluminijum, Soko i niz drugih nekada uspješnih privrednih giganata.
Izdaja Mostara je posebna tema. Mostarski Sporazum između bračnih partnera ne predstavlja ništa drugo nego izdaju Bosne i Hercegovine. Potpisao si legitimno predstavljanje i kapitulirao pred željama Dragana Čovića. Potpisao si legitimno predstavljanje i potkopato ionako krhke temelje države Bosne Hercegovine – poručio je Lulić Izetbegoviću.
– Dijeliti porodice šehida i sve one koji su za slobodu dali svoje živote dok si se ti krio po trezoru, a supruga navodno studirala u Zagrebu, politički je nekorektno, a ljudski prizemno, jadno i bezobrazno. Prijetiti ljudima novim jamama, ukoliko ne podrže SDA je najveći čin kukavičluka i nedostatka vizije.
Kritikovati fenomen dvije škole pod jednim krovom, može samo predsjednik stranke koja je putem svojih ministara, konkretno u Vladi HNK i radila na uvođenju segregacije koja u Evropi nije viđena još od drugog svjetskog rata. Primjer dvije škole pod jednim krovom i sudjelovanje SDA u tome dobro nam je poznat. Na kraju, samo na pitanju Mostara SDA je nebrojeno puta do sada poklekla i izdala interese države Bosne i Hercegovine i zato bi se svaki put prije nego krene pričati o izdaji, Bakir Izetbegović trebao duboko zamisliti nad vlastitim i potezima kadrova stranke koja mu je znamo, važnija od države- izjavio je Ismet Lulić, predsjednik KO SDP BiH HNK.