Politika

LAGUMDŽIJA: Želimo biti dio pregovora o Izbornom zakonu

Na završnom predizbornom skupu Koalicije Socijaldemokrate BiH (SD BiH) – Zeleni pokret za Sarajevsku županiju, obratio se i čelnik te Koalicije Zlatko Lagumdžija koji je, u svjetlu nezamislivih izazova i krize s kojima se suočava cijeli svijet, poručio da se u BiH ne smije zabijati glavu u pijesak kao da se ništa ne događa.

-Što se prije uhvatimo u koštac s problemima, posljedice razarajućih kriza bit će manje. Zato smo ponudili program ‘Manifest sedam prioriteta’ kao odgovor na četiri globalne krize, koji želimo realizirati kroz formiranje reformske vlade. U programskom savjetu koalicije su brojni stručnjaci iz mnogih u koje imam veliko povjerenje, kazao je Lagumdžija i ponovio da novi krug pregovora o izmjeni Izbornog zakona BiH počinje poslije Općih izbora.

Prema njegovim riječima, želja koalicije SD BIH Socijaldemokrate Zeleni pokret jeste naći se za stolom kako bi isposlovali najbolje uvjete za multietničku, demokratsku Bosnu i Hercegovinu, kao državu i društvo zajedničkih vrijednosti.