Politika

Mehmedović: Napuštam SDA i formiram novu stranku

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentu BiH, najavio je da će istupiti iz te stranke i formirati novu političku platformu.

– Došlo je vrijeme za formiranje novog političkog bloka, kazao je te naveo kako u svemu tome nije bitan on već je bitno kako će BiH izaći iz začaranog političkog kruga u kojem se našla zbog niza okolnosti, prije svega zbog Daytona kakav jest, zbog ustavno-pravnog okvira kakav nam je nametnut, zbog geopolitičkih okolnosti…

– Došlo je vrijeme za potpuno novi pristup u političkom organiziranju BiH, što, naravno, iziskuje i nove ljude, nove politike i nove strategije. Zato proteklih tjedana intenzivno radi jedan politički tim koji pravi programska dokumenta nove političke opcije, da tako kažem, zapravo to je na bazi političke platforme koju sam već ranije najavio. To je nova bosanska politika koja će ponuditi potpuno drugačiji pristup u organiziranju političke zbilje u zemlji općenito i, naravno, demokratizaciju političkih stranaka u BiH, što je nužno potrebno da bi se govorilo o bilo kakvom ozbiljnom političkom zaokretu i BiH, obrazlaže Mehmedović. Prema njegovim riječima, ljevica je dobila šansu, no ide iz greške u grešku.

– I stranke desno od centra su imale priliku. Sada se otvara veliki prostor na političkom centru i to je prilika za ljude da se probude. Stranka će biti građanske orijentacije, najavio je.

VEZANO

Šemsudin Mehmedović osnovao novu političku stranku ‘Naprijed’

urednik

Mehmedović i Osmanović u tajnosti posjetili Zapadnu Hercegovinu, čeka se očitovanje Bećirovića

urednik

Erdogan i Islamska zajednica presudna zaleđina Bakira Izetbegovića

urednik