LOKALNO Politika

U Jablanici potpisan Sporazum o projektu ‘Pčelarstvo i ruralni razvoj’

Muslim Aid Association u suradnji s Općinom Jablanica, odnosno Savezom poljoprivrednih udruženja Jablanica, planira implementirati projekt ‘Pčelarstvo i ruralni razvoj’, a tim povodom u četvrtak su općinski načelnik Damir Šabanović i Edina Šehić Saliji potpisali Sporazum o realizaciji sufinanciranog projekta.

Kako je istaknuto, projekt će osigurati osnovne resurse i vještine socijalno marginaliziranim porodicama koji žive u ruralnim područjima kako bi mogli poboljšati kvalitetu vlastitog života i kroz izgradnju infrastruktrukture ekonomski osnažiti udruženje pčelara, objavili su iz Općine Jablanica.

Projekat će biti realiziran u periodu od ožujka 2023. do studenog 2024. godine, a kroz njega će biti podržano 10 izravnih korisnika. Ovim projektom Muslim Aid će zajedno s Općinom Jablanica donirati osam košnica s dodatnom opremom po jednom korisniku (pet košnica sa pčelama i tri košnice dodatno s opremom), a donirat će i liniju za proizvodnju pogača za pčele za Savez poljoprivrednih udruženja Jablanica, zatim educirati pčelare, poljoprivredne proizvođače i učenike na teme iz pčelarstva i zaštite pčela, te osigurati sudjelovanje  i predstaviti Udruženje i jablaničke pčelare na sajmu. Vrijednost projekta je oko 97. 869 maraka.

VEZANO

Godišnjica Bitke za Neretvi: Ne budimo salonski antifašisti (FOTO)

urednik

Željezo na cijeni: Prodaja ostataka mosta za staro gvožđe nije sporna

urednik

Dio mosta iz filma “Bitka na Neretvi” ide u prodaju kao staro željezo

urednik