Posao

La Scala od izbijanja pandemije izgubila 23 milijuna eura

Milanska Scala, slavna talijanska operna kuća koja je od izbijanja pandemije izgubila 23 milijuna eura prihoda, nada se da će otvoriti vrata u rujnu Verdijevim Requiemom, rekao je njezin intendant, Francuz Dominique Meyer, piše Hina.

‘Planirali smo postaviti Verdijev Requiem u inačici koju je Toscanini izveo nakon rata i koja je ostala zapamćena, a posvetit ćemo ga obiteljima oboljelih i umrlima’, rekao je Dominique Meyer za Rai News 24.

‘Zatim ćemo imati Beethovenovu Devetu simfoniju koja je poruka nade, a najesen ‘Traviatu’ u režiji Liliane Cavani’, dodao je intendant koji je prije nekoliko mjeseci preuzeo dužnost na čelu Scale pošto je deset godina ravnao Bečkom operom.

Dominique Meyer je pripremio plan nastavka rada i ističe da milanska operna kuća neće otvoriti svoja vrata dok osoblje i gledatelji ne budu sigurni da nema opasnosti za zdravlje.

‘Moramo biti realni, pripremili smo ovaj program u slučaju da ga bude moguće realizirati jer održavanje razmaka je moguće u manjoj trgovini ili u restoranu, ali u dvorani s 2.000 gledatelja i 350 članova osoblja to nije lako’, rekao je Meyer.

Dodao je da je Scala već izgubila 23 milijuna eura prihoda od ulaznica zbog otkazivanja oko 150 predstava i posebnih večeri, ali da se usprkos svemu nada da će uspjeti pokriti gubitke.

VEZANO

EK i EIB izdvojili 3,3 milijarde eura za Zapadni Balkan

urednik

UEFA: U ožujku konačna odluka o domaćinstvu Eura

urednik

Dolar ojačao, euro oslabio

urednik