Posao

Renaultova tvornica u Sloveniji otpušta 400 zaposlenih

2020 - Nouvelle Renault MEGANE

Tvornica automobila Revoz iz Novog Mesta otpustit će oko 400 od sada 3.200 zaposlenih, objavila je u srijedu slovenska tvrtka u vlasništvu francuskog Renaulta.

 Do takve odluke došlo je zbog jakog pada potražnje, odnosno stanja na tržištu automobila u svijetu, što je izravna posljedica krize izazvane Covidom-19, navode u upravi tvrtke koja je najveći poslodavac u tom dijelu Slovenije, prenosi Hina.

 Revoz namjerava, u dogovoru sa zavodom za zapošljavanje, organizirati savjetovanja i radionice za one koji će dobiti otkaz, kako bi se mogli prekvalificirati i dobiti posao u drugim djelatnostima. Dio zaposlenih koji za to imaju uvjete moći će otići u mirovinu, sve u sklopu  tzv. “mekog otpuštanja”, te u dogovoru socijalnih partnera i dijalogu sa sindikatom zaposlenih.

 Ukidanjem noćne smjene proizvodnja u Revozu smanjit će se za 150 vozila dnevno.

 Revoz je zbog epidemije Covida-19 epidemije sredinom ožujka na 6 tjedana bio zaustavio proizvodnju, a ponovo je počeo raditi početkom svibnja.

 Kako prenose slovenski mediji, tvrtka će u prvom redu otkazati ugovore radnicima zaposlenima na određeno vrijeme preko agencija za zapošljavanje, a mahom je riječ o stranim državljanima.

VEZANO

Renault prodao Rusima vlasnički udio u Avtovazu za 10 lipa

urednik

Renault daruje i snove ostvaruje! VELIKA ZIMSKA AKCIJA

urednik

Renault Captur druge generacije

urednik