BIH Posao

U tijeku sanacija mosta u Počitelju, u promet će biti pušten do početka ljeta

MOSTAR, (FENA) – Nakon što su prošloga ljeta primijećene napukline na nekoliko segmenata na mostu u Počitelju ovih dana krenulo se sa sanacijom, a kako su najavili iz Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH most bi u promet trebao biti pušten do početka ljetne sezone.

Autoceste FBiH podsjećaju da je na zahtjev kreditora, Europske investicijske banke (EIB), angažiran renomirani konzultant, slovenska tvrtka Ponting, za reviziju projekta otklanjanje nedostataka.

Trenutno se po tom projektu završava otklanjanje nedostataka polja 4, a nakon toga će se nastaviti radovi na preostalim zahvaćenim dijelovima rasponske konstrukcije.

Ovim se most vraća u projektirano stanje, odnosno imati će istu nosivost, uporabljivost i trajnost koji su predviđeni glavnim projektom, naveli su iz Autocesta FBiH.

Paralelno s ovim radovima, izvođač radi pripreme za postavljanje ograda, prijelaznih naprava, te pripreme za izvođenje preostalih završnih radova koji će se izvoditi istodobno s radovima otklanjanja nedostataka.

Također, paralelno s ovim radovima, izvođač izvodi i sve završne radove.

Prema predviđenoj dinamici, ovi radovi bi trebali biti završeni kroz svega par mjeseci, te će most Počitelj, kao i kompletna dionica autoceste na koridoru V-c Počitelj – Zvirovići, u dužini od oko 11 kilometara, biti završeni i pušteni u promet do početka ljetne sezone.

Most Počitelj dugačak je 945 i premošćuje Neretvu sjeverno od Počitelja. Posao njegove gradnje, vrijedan 28 milijuna eura, dobio je konzorcij azerbejdžanske tvrtke Azvirt LLC te kineskih tvrtki Sinohydro Corporation Limited i Powerchina Roadbridge Group, koji je kao podizvođača angažirao širokobriješki Hering.

VEZANO

Najavljen prosvjed u Ševaš Njivama

urednik

U Počitelju obilježena 28. obljetnica akcije ‘Lipanjske zore’

urednik

Most na izbore izlazi bez Škore

urednik