Posao

Vlada FBiH dobila donaciju od Philip Morris BH d.o.o.

Iz Ureda premijera FBiH saopćeno je da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas dobila vrijednu donaciju u iznosu od 90.188,60 KM (50.000 američkih dolara) od kompanije Philip Morris BH d.o.o. Sarajevo, namijenjenu saniranju posljedica pandemije COVID-19 virusa.

Ova donacija će biti usmjerena na lakše prevazilaženje kriznog perioda nastalog uvođenjem mjera borbe protiv pandemije, a koje su uticale na svakodnevni život građana, ali i na poslovanje skoro svih poslovnih subjekata.

Donacije su značajan doprinos borbi protiv pandemije, s ciljem da što manje stanovništva osjeti njene posljedice, te njihovog što bržeg saniranja.

Vlada FBiH koristi ovu priliku da izrazi svoju zahvalnost saradnji s privrednim sektorom, te donacijama koje dolaze iz privatnog sektora, ali i pojedinaca.

Zahvaljujući sredstvima prikupljenim dosadašnjim donacijama, Federalna vlada uspijeva ispuniti svoju funkciju i glavnu zadaću, a to je da se život tokom pandemije odvija što normalnije, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.  

VEZANO

Sjednica Vlade FBiH online, svi ministri će na testiranje

urednik

Federacija otkazala aukciju od 50 milijuna maraka

urednik

Vlada Federacije BiH podijelila 200 milijuna maraka

urednik