RAT U UKRAJINI

Rusija zaprijetila prekidom diplomatskih odnosa sa SAD-om: Spremni smo na sve

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Maria Zakharova komentirala je aktualne odnose Moskve s Washingtonom i rekla da je Rusija spremna na sve scenarije u odnosima sa SAD-om.

Između ostalog, Zakharova je rekla da će se odnos Rusije i SAD-a definirati na temelju ponašanja Washingtona prema Moskvi.

“Američki zakonodavci, uključujući Nancy Pelosi, prošli su kroz sve dostupne sankcije usmjerene Rusiji, koje su se uglavnom pokazale neučinkovitima. Već su počeli razvijati, po njihovom mišljenju, moćno oružje poput proglašavanja Rusije sponzorom terorizma, “ rekla je Zakharova.

Ukoliko se SAD odluči na taj korak, Zakharova ističe da je Moskva spremna na sve opcije u diplomatskim odnosima.

“Moraju znati, mi smo spremni na sve i bilo kakav razvoj situacije ako Washington odluči prekinuti interakciju s Moskvom. Preživjet ćemo”, rekao je ruski dužnosnik.

Ukoliko bi SAD Rusiju proglasio državom sponzorom terorizma, Zakharova je pojasnila koji bi bili sljedeći koraci Moskve.

“Logičan slijed takvog koraka mogao bi biti prekid diplomatskih odnosa, nakon čega Washington riskira da konačno prijeđe točku s koje nema povratka sa svim posljedicama koje iz toga proizlaze”, zaključila je Marija Zakharova.