RAT U UKRAJINI

Srbija neće priznati referendume u ukrajinskim oblastima pod ruskom kontrolom

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ne može i neće priznati rezultate referenduma četiri ukrajinske oblasti pod kontrolom ruskih snaga o pripajanju Rusiji.

“Srbija to ne može priznati jer se drži međunarodnog prava, Povelje UN-a i rezolucija UN-a. Mi štitimo vlastiti teritorijalni integritet, kao i integritet međunarodno priznatih zemalja. I to je jedino što je sigurno i što se ne može mijenjati to su stvari od presudnog značaja”, rekao je Vučić novinarima nakon posjete novom proizvodnom pogonu tvornice Grundfos u Inđiji.

On je ponovio da su međunarodni pritisci na Srbiju po pitanju Rusije brojni i da očekuje kako će se oni umnožavati u idućem razdoblju, prenosi Beta.

“Sve je manje strpljenja, nervoza je sve veća i sve grupe za pritisak, kao i dio medija i političkih stranaka, bit će angažirani. I za jednu i za drugu stranu”, rekao je Vučić i dodao da njemu ostaje voditi računa o Srbiji i njenim interesima.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se u subotu, 8. listopada obratiti javnosti kako bi predstavio poteze Srbije u idućem razdoblju.