KOŠARKA

BEĆIRAGIĆ: U Estoniji ćemo vidjeti naše nedostatke

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je s prvim dijelom priprema, a danas putuje u Estoniju na pripremni turnir.

Izbornik Adis Bećiragić kazao je za N1 kako generalno mogu biti zadovoljni, ali da će na pripremama u Estoniji vidjeti koliko su zaista spremni. Grad Tartu je mjesto održavanja turnira, a selekcija BiH će odmjeriti snage sa Estonijom i Belgijom.

 – Tad ćemo vidjeti nedostatke i onda ćemo imati dovoljno vremena da to ispravimo i uđemo što spremniji u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, rekao je Bećiragić.

Za Jusufa Nurkića je rekao da se uspio u ovom kratkom periodu uklopiti dobro. Istakao je kako je on veoma važan igrač.

 – Zaista sam zadovoljan, hvala igračima i njemu da se to što prije uklopi. On je profesionalac, svjestan je svega. Brzo uči i ulazi u sustav. Nadamo se da ćemo do utakmica maksimalno to završiti, rekao je Bećiragić.

Smatra kako ima još prostora da se riješe neke stvari, ali zadovoljan je jer su se financijski problemi većim dijelom riješili.

 – Bili smo u jednom trenutku spremni zbog loših avionskih veza da otkažemo taj turnir iako bi bio veliki problem. Nismo znali što bi bio veći problem. Nezgodni letovi su bili jer dvije noći ne bi spavali. Ali srećom sve se završilo kako treba i mislim da je ovo sve to relativno dovoljno da budemo spremni za kvalifikacijske utakmice protiv Crne Gore i Francuske, poručio je Adis Bećiragić.

Reprezentativac BiH John Roberson se osvrnuo na pripreme naše ekipe.

 – Bilo je zabavno. Mislim da smo dosta toga uradili. Kemija i komunikacija među svima je sve bolja. Uspjeli smo dosta toga uraditi. Mislimo da smo u dobroj formi. Uložili smo dosta napora i svi smo sad na istoj strani. Tako da ćemo nastaviti raditi i napredovati, rekao je Roberson.

Zmajevima u sklopu kvalifikacija za SP slijedi 24. kolovoza utakmica protiv Crne Gore u Podgorici. Tri dana poslije u Sarajevu našem timu gostuje Francuska. Eurobasket počinje 1. rujna. J.S.