KOŠARKA

DINO RAĐA Znam koliko je Kukoču bilo teško u Bullsima

Dino Rađa još nije gledao “Last Dance”, dokumentarni film o Bullsima i Michaelu Jordanu, ali je svjestan priče koja se tiče i njegovog kolege Tonija Kukoča.

Rađa je te Bullse imao na suprotnoj strani vrlo često tijekom NBA karijere, a s obzirom na odnos s Tonijem Kukočem, dobro mu je poznata i Tonijeva priča u Bullsima.

 – To mi je preinteresantna tema da bih čekao sedam dana između epizoda. Čekam da iziđe zadnja pa ću pogledati sve odjednom, rekao je za RTL Dino Rađa.

Ona naravno već dosta toga poznaje još iz igračkih dana.

 – Dosta toga iz te priče znam iz prve ruke, znam koliko je Toniju bilo teško, ali i generalno kako je teško tamo probiti se. Znam kako je bilo Draženu Petroviću, meni, Stojku Vrankoviću… Nama kao pionirima Europe u NBA je bilo puno teže nego danas. Danas kad igrači dođu, oni već imaju nekakva prava. Mi nismo, ja sam morao nositi torbe s dresovima, Dražen nije mogao doći do minuta u igri u Portlandu, Toni je isto prolazio svoju kalvariju, dodao je.

U posljednjim epizodama Michael Jordan i Scottie Pippen objašnjavaju kako su pred dolazak Kukoča u Bullse mrzili svog budućeg suigrača jer je on bio favorit njihovog menadžera Jerryja Krausea. Htjeli su ga poniziti na OI u Barceloni 1992. godine.

 – Primjećivali smo to, ali to nam je svima bila velika pozornica na kojoj smo pokazali da vrijedimo i da smo sazrili za NBA. Te dvije utakmice su pokazale što možemo, kazao je Rađa.

On je primljen u Kuću slavnih, dok Kukoča tamo još nema.

 – Njegovo je mjesto tamo bez ikakve dileme i on će tamo doći. Mislim da smo trebali ući u paru radi te generacije iz Splita, juniorske reprezentacije koja je osvojila zlato u Bormiju, to je ekipa koja je sudjelovala u velikim promjenama svjetske košarka.

“Last Dance” je napravljen u čast Jordanu kao najvećem košarkašu svih vremena.

 – Po meni Michael Jordan jeste najveći i nitko mu nije ni blizu. Bilo je jako teško igrati protiv njih, bili su uigran stroj koji je gazio sve ispred sebe. Nisi znao koga udvajati, bilo je teško, ali je bila i velika čast igrati te utakmice. Djeluje mi danas nevjerojatno s kim smo dijelili teren, zaključio je Dino Rađa. J.S.

VEZANO

Igraju se test mečevi, za 6 dana nastavak sezone

urednik

Čitlučaninu Zubcu 24 minute u igri

urednik

Chuck Daly: Dream Team je bio kao da smo spojili Elvisa i Beatlese

urednik