KOŠARKA

Džidić: Izuzetno je neozbiljno i čini veliku štetu klubovima što ne znamo start lige

Dosta dobar posao napravili su u Čapljini kad je u pitanju slaganje igračkog kadra za novu košarkašku sezonu, iako još nisu počele pripreme, pa čak se ne zna ni kad je to start prvenstva Bosne i Hercegovine.

Ipak Čapljinci su već riješili dobar dio tima jer su prvo produžili suradnju sa nositeljima iz prošle sezone Matijom Milinom i Vladimirom Iveljom, da bi u klub stigli razigravač Josip Naletilić i combo bek Aleksa Jugović. Za njima su u redove Čapljine došli i centar Gojko Sudžum, dosadašnji centar Mladosti iz Mrkonjić grada, te mladi razigravač Karlo Lukačić, koji je dvije godine bio član omladinskih selekcija Hrvatske. Prošao je košarkašku školu zagrebačke Cedevite.

 – Moram priznati da sam jako zadovoljan jer je Sudžum provjeren igrač. Biće nam jako bitan u unutarnjoj liniji, zajedno sa Iveljom i Milinom. Nismo htjeli riskirati, tražili smo ime s iskustvom igranja lige i dobili smo to, komentirao je trener Boris Džidić.

S druge strane kao back-up razigravač će tu uz Naletilića biti spomenuti Lukačić.

 – On je perspektivan igrač koji je prošao školu košarke Cedevite i bio dvije godine reprezentativac Hrvatske. Nadamo se da će se pravilno razviti uz iskusnog Naletilića na toj poziciji, ali i pomoći nam rezultatski, iako mladima treba vremena da sazriju. Nije dosad igrao seniorsku ligu, ali zvali smo ga radi toga da mu damo šansu ovdje. Velika je stvar za klub da dolazi juniorski reprezentativac Hrvatske, kaže Džidić.

Iako su dobar dio posla odradili, još je pred Čapljincima nekoliko neriješenih pozicija u sastavu.

 – Imamo dva – tri mjesta koja trebamo završiti, i nadamo se da ćemo to riješiti do početka priprema. Pregovaramo također s nekoliko mladih igrača, članova juniorske reprezentacije. Želimo dovesti nekoga tko će “ući u Prestonove cipele” od prošle sezone (Preston Boungei je bio jedan od najboljih igrača ekipe prošle sezone, op.a.). Ali to još nismo službeno završili, napominje Džidić.

Ipak ovo bi trebali zaključiti već do početka priprema raspoređenih za 3. kolovoza.

 – Nismo do kraja složili kalendar priprema jer nemamo nikakve informacije iz Košarkaškog saveza BiH, nitko ništa ne objašnjava povodom starta prvenstva. To je izuzetno neozbiljno i čini veliku štetu svim klubovima. Nadamo se da će odlučiti što prije o startu natjecanja. Tako nije ni naš kalendar utvrđen, ali 99 posto ćemo raditi u Čapljini, s tim da imamo dva turnira u Mostaru i Širokom Brijegu, uz kombinaciju drugih prijateljskih utakmica, rekao je Boris Džidić. Er.B.

VEZANO

Čapljina dobiva obrambeni nasip od 6,5 milijuna maraka

urednik

Džidić: Većinu igrača, kao i sebe, vidim i sljedeće sezone u Čapljini

urednik

Čapljinci poslali pomoć Petrinji

urednik