KOŠARKA

Eversley i službeno novi GM Bullsa

CHICAGO, (Hina) – Kanađanin Marc Eversley službeno je imenovan novim generalnim direktorom Chicago Bullsa objavili su “Bikovi” u petak.

“Postati generalni menadžer u NBA i pridružiti se obitelji Chicago Bulls je ostvarenje snova”, rekao je Eversley koji je do sada radio kao dopredsjednik Philadelphije 76ers gdje je bio zadužen za nadzor igrača.

“Učinit ćemo sve da postanemo tim koji traje i pobjeđuje,” dodao je.

U trenucima dok se diljem svijeta emitira dokumentarna serija “Posljednji ples” koja je prati karijeru Michaela Jordana i zadnju šampionsku sezonu Bullsa u kojoj je važnu ulogu igrao i Toni Kukoč, franšiza iz ‘grada vjetra’ nastavlja obnavljati svoj menadžerski tim.

Sredinom travnja Bullsi su otpustili dugogodišnjeg generalnog menadžera Gara Formana, dok je Litavac Arturas Karnišovas izabran za izvršnog dopredsjednika košarkaških operacija. Karnišovas je potom krenuo u potragu za novim GM-om i izbor je pao na Eversleya.

“Tražio sam generalnog menadžera koji će dopuniti moju viziju i moje vrijednosti. Marc posjeduje i znanje i vještine koje su nam potrebne,” kazao je Karnišovas.

Eversley dolazi u Chicago sa 14 godina iskustva u NBA, radeći za Toronto Raptors, Washington Wizards i Philadelphia 76ers.

Karnišovas je ranije zaposlio J.J. Polka kao asistenta GM-a, dok je na mjesto potpredsjednika osoblja za igrače postavljen Pat Connelly. S dolaskom Eversleyja kompletiran je front office koji će pokušati Bullse vratiti na pravi put.

Od posljednjeg NBA naslova osvojenog 1998. s Michaelom Jordanom, Bullsi su samo jednom stigli do finala Istočne konferencije i to 2011. godine kada su izgubili od Miami Heata.