KOŠARKA

NBA: Durant neće biti požurivan na povratak

Velik posao su ovog ljeta napravili Brooklyn Netsi kad su prvog dana prijelaznog roka potpisali zvjezdani duo Kevin Durant-Kyrie Irving, ali su prvu sezonu pokvarile ozljede. Za Duranta se znalo da će pauzirati godinu dana zbog loma Ahilove tetive u dresu Warriorsa, ali je i Irving muku mučio s ozljedama da bi ranije završio sezonu. Zato bi prva prava sezona novih Netsa trebala biti 2020/21, ali su neki navodi govorili da bi pauzom zbog koronavirusa Durant mogao biti spreman i za kraj regularne sezone 2019/20 te doigravanje. No to je brzo demantirano, a GM Netsa Sean Marks je kazao kako se Duranta na povratak neće tjerati prije nego što bude na 100%.

“On svoje tijelo poznaje bolje nego itko. Naš stožer za performanse i osoblje za treninge su napravili sjajan posao da ga dovedu do točke spreme na kojoj je sad, ali ne znam kako će ova pandemija utjecati na ikoga, pa i na Kevina. Imamo toliko toga uloženog u igrača poput Kevina i nećemo ga tjerati na povratak. Kad vrijeme bude pravo će on biti na 100% kad se vrati na teren”, kazao je Marks.

Durant je bio u procesu oporavka te je medicinski dobio sve dozvole za igranje, ali je trenažni proces prekinula pandemija koronavirusa s kojim je i sam Durant bio zaražen. No prije toga je sve izgledalo vrlo dobro pa bi se ponajbolji igrač današnjice brzo mogao vratiti na staro.

“Mogu vam reći ovo – prije pandemije je izgledao kao stari Kevin Durant i to je dobra stvar”, dozu optimizma je ponudio Marks.

VEZANO

Zubac upisao još jedan double-double

urednik

Noah u Clippersima do kraja sezone

urednik

Igraju se test mečevi, za 6 dana nastavak sezone

urednik