KOŠARKA

NBA: James i Durant izabrani za kapetane na All-Star utakmici

LeBron James i Kevin Durant bit će kapetani momčadi koje će 20. veljače u Clevelandu igrati All-Star utakmicu, jer su zaradili najviše glasova ljubitelja NBA lige u svojim konferencijama, objavili su u četvrtak iz Nacionalne košarkaške udruge (NBA).

Otkako je uveden novi sustav odigravanja All-Star utakmice, LeBron James je bio kapetan u svih pet navrata, dok je Durant tu čast zaradio drugu godinu zaredom.

Jamesu je ovo ukupno 18. puta da je izbabran u All-Star momčad, čime se izjednačio s Kobejem Bryantom na drugom mjestu ljestvice igrača s najviše izbora. Ispred njega je samo Kareem Abdul-Jabbar koji je 19 puta biran u All-Star momčad.

 Uz Jamesa, čast da započnu utakmicu u Clevelandu su iz klubova Zapadne konferencije zaradili Stephen Curry, Andrew Wiggins (Golden State Warriors), Ja Morant (Memphis Grizzlies) i prošlogodišnji najbolji igrač lige Nikola Jokić (Denver Nuggets).

Na Istoku su uz Duranta, koji je 12. put izabran u All-Star momčad, mjesto u početoj petorci glasovima navijača zaradili DeMar DeRozan (Chicago Bulls), Trae Young (Atlanta Hawks), Joel Embiid (Philadelphia 76ers) i prošlogodišnji najbolji igrač NBA finala Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks).

Preostale igrače koji će sudjelovati na All-Star utakmici odabrat će treneri momčadi, što će biti objavljeno sljedeći četvrtak. Potom će James i Durant izabrati svoje suigrače, a dostupni su im svi igrači, bez obzira iz koje konferencije dolaze.  Taj je format za izbor All-Star momčadi prvi put primjenjen 2018.