KOŠARKA

Nikolić: Psihoza prvog kola nam je vezala ruke

Mostarski Zrinjski je u uzbudljivoj završnici utakmice savladao Promo iz Donjeg Vakufa (84:82), i tako ipak uspješno u dvorani na Bijelom Brijegu otvorio natjecanje u Ligi 13.

Ipak nije sve išlo po očekivanjima jer trener Neven Nikolić ističe da se bodovi pišu, a igra briše. Nije bio zadovoljan nastupom svoje ekipe.

 – Definitivno jedna od težih utakmica otkad sam na klupi Zrinjskog. Psihoza prvog kola nam je vezala ruke. Imali smo 22 izgubljene lopte i jako puno loših odluka u napadu, što nas je uvuklo u nervozu. Nismo uspjeli da prelomimo meč kad je trebalo, dopustili smo protivniku da se vrati u meč i preokrene. Ipak na kraju smo pokazali karakter i vratili se u egal prije svega jakom i pametnom obranom zadnje 3 minute. Čestitam momcima na pobjedi i Promu na odličnoj i fer i korektnoj utakmici, komentirao je Neven Nikolić.

Kapetan Tihomir Vranješ je ubacio 29 poena, a Lee Ervin Carble 18. On je klubu iz kojeg je došao ubacio i pobjednički šut, ali je tijekom utakmice izgubio 7 lopti. Amerikanci Micky Michelle (19 poena) i Carren Wilson (17) su bili najefikasniji kod Proma.

Zrinjski će u sljedećem kolu gostovati Mladosti iz Mrkonjić Grada. Ova ekipa će svoju prvu prvenstvenu utakmicu odigrati tek u srijedu (18 sati) u Bratuncu.

 – To je jedna nova ekipa dobro vođena. Nemamo još previše informacija o njima jer su im obje utakmice koje su trebali igrati odgođene. Nakon njihove utakmice u Bratuncu ćemo napraviti skauting i nadam se otići spremni na tu utakmicu i pokušati odigrati puno bolje i rasterećenije nego protiv Proma, najavio je Neven Nikolić.

Prošlog vikenda je uspješan bio i Široki koji je uz Slobodu jedina ekipa s dvije pobjede u uvodna dva kola, dok su košarkaši Čapljine ponovo utakmicu izgubili u samoj završnici. Er.B.