KOŠARKA

Vlasnik Clippersa kupio staru dvoranu gradskih rivala

Vlasnik američke profesionalne košarkaške NBA momčadi Los Angeles Clippersa Steve Ballmer kupio je za 400 milijuna dolara staru dvoranu gradskih rivala Lakersa Forum kako bi u susjedstvu mogao izgraditi novi dom za svoj klub. Trenutačno Clippersi dijele Staples Center s Lakersima i hokejašima Los Angeles Kingsa, no Ballmer je naumio izgraditi dvoranu kapaciteta 18,000 mjesta za cijenu od milijardu dolara. Forum će se koristiti samo za glazbena događanja, a njime će upravljati novoformirana tvrtka Forum Enertainment LLC.

“Uzbuđeni smo što je Forum postao dio naše obitelji. Imati takvu dvoranu u neposrednoj blizini novog doma Clippersa daje nam priliku da još više razvijemo Inglewood”, izjavio je predsjednik poslovnih operacija u Clippersima Gillian Zucker.

Bivši izvršni direktor Microsofta Ballmer je kupio Clipperse 2014. godine za dvije milijarde dolara, a prema Forbesu njegovo bogatstvo iznosi 66.6 milijardi dolara po čemu je drugi najbogatiji vlasnik nekog NBA kluba. Bogatiji je samo vlasnik Brooklyn Netsa Joseph Tsai.

VEZANO

Patrick Ewing pozitivan na koronavirus

urednik

Lakersi i Clippersi glavni kandidati za naslov prvaka

urednik

Nurkić na top razini

urednik