KOŠARKA

Završnica NBA moguća u Disney World parku

Završnica NBA sezone mogla bi se održati u zabavnom parku Walt Disney World u Orlandu na Floridi.

Vodstvo lige i dalje traži rješenje za nastavak sezone prekinute epidemijom koronavirusa. Kao moguća opcija spominje se zabavni park na Floridi gdje bi igrači u izoliranim uvjetima odradili sezonu, objavili su američki mediji. Prvotno se spominjao Las Vegas, zatim Bahami, ali se od toga odustalo. Sada je u igri Walt Disney World.

Opcija s nastavkom sezone u zatvorenom resortu pojavila se nakon što je direktor Nacionalnog instituta za alergiju i zarazne bolesti dr. Anthony Fauci kazao za New York Timesu da će neke profesionalne sportske lige možda morati potpuno otkazati svoje sezone zbog pandemije COVID-19.

“Volio bih da se mogu svi sportovi vratiti. Ali, kao zdravstveni dužnosnik i liječnik i znanstvenik, moram reći, upravo sada, kad pogledate zemlju, nismo spremni za to još,” kazao je Fauci.

Povjerenik NBA lige Adam Silver je održao konferencijski poziv sa 30 generalnih direktora lige i liječnikom lige kako bi razmotrili situaciju u kojoj se nalaze. NBA je najavila da će uskoro objaviti izmjene pravila koje će omogućiti klubovima otvaranje svojih treninga centara kako bi igrači mogli sudjelovati u ograničenim vježbama, sve dok grad u kojem se nalazi objekt to dopušta. J.S.

VEZANO

Vlasnik Clippersa kupio staru dvoranu gradskih rivala

urednik

NBA: Poznato sedam od osam parova doigravanja

urednik

Nurkić na top razini

urednik