KOŠARKA

Zmajevi na prvom ispitu napravljenog na Vlašiću

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je jučer u jutro otputovala u grad  Tartu (Estonija), gdje će odigrati dvije pripremne utakmice na međunarodnom turniru.

Zmajevi će u subotu odigrati meč protiv Belgije (17 sati po našem vremenu), a u nedjelju protiv domaće selekcije (16 sati).

 – Ove utakmice će nam poslužiti da vidimo što smo to uradili u protekla dva tjedna na Vlašiću. To će biti zaista kvalitetne provjere, jer ćemo igrati protiv dobrih reprezentacija, koje su, poput nas, sudionice predstojećeg Eurobasketa, kazao je izbornik Adis Bećiragić.

On je u grad Tartu je poveo sljedeće igrače: Miralema Halilovića, Jusufa Nurkića, Džanana Musu, Amara Gegića, Edina Atića, Sanija Čamparu, Kenana Kamenjaša, Aleksandra Lazića, Adina Vrabca, Emira Sulejmanovića, Johna Robersona, Rijada Avdića, Ajdina Penavu i Đorđa Topolovića.

 – Tu ćemo vidjeti nedostatke i onda ćemo imati dovoljno vremena da to ispravimo i uđemo što spremniji u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, rekao je Bećiragić.

Na samim pripremama je dosad vladala dobra atmosfera, a Zmajeve je služio i povoljan zdravstveni bilten.

 – Sjajna atmosfera je među momcima, svi smo zdravi hvala bogu. Družimo se izvan terena, a na terenu jako treniramo. Mislim da ćemo utakmice dočekati u najboljem mogućem stanju. Idemo da slavimo svaku utakmicu, a najvažnije je da smo svi spremni, kazao je Džanan Musa, jedan od naših najvećih aduta na terenu.

Zmajevima u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo slijedi 24. kolovoza utakmica protiv Crne Gore u Podgorici. Tri dana poslije u Sarajevu našem timu gostuje Francuska. Eurobasket počinje 1. rujna, a završava 18. rujna. Reprezentacija će u njemačkom Kelnu igrati u grupi B Eurobasketa sa selekcijom domaćina, Litve, Francuske, Mađarske i Slovenije. Er.B.