NOGOMET

Avdija Vršajević pozitivan na koronavirus

Ukupno 12 osoba u nogometnom klubu Akhisarspor, koji se takmiči u 1. Ligi Turske, pozitivno je na koronavirus.

Fatih Karabulut, predsjednik kluba, kazao je da je jučerašnje testiranje pokazalo da su poztivni glavni trener Yilmaz Vural, trojica nogometaša, još jedan trener i sedam uposlenika kluba.

“Imamo 12 pozitivnih na koronavirus u klubu, uključujući trenera Yilmaza Vurala i nogometaše Burhana Esera, Ergina Kelesa i Avdiju Vršajevića. Njihovo zdravstveno stanje je veoma dobro i trenutno se nalaze u karantenu u državnoj bolnici”, kazao je Karabulut.

Istakao je da će danas ponovo biti urađeno testiranje na prisustvo COVID-19 u klubu.

Akhisarspor trenutno zauzima 5. poziciju sa 45 osvojenih bodova. U okviru 29. kola sutra bi trebali igrati gostujući meč sa ekipom Altaya. U timu nastupaju još dvojica bh. nogometaša, a to su Edin Cocalić i Irfan Hadžić, no nema informacija o tome da li su i oni na listi pozitivnih na Covid-19.

“Poštovani mediji, prijatelji, simpatizeri… Želim da se oglasim s ciljem zaustavljanja dezinformacija o trenutnoj situaciji vezano za COVID-19. Situacija je takva da sam trenutno u izolaciji, zbog pozitivnog testa na COVID-19. Sve je pod kontrolom, ja se osjećam dobro, bez javljanja intenzivnijih simptoma, te se nadam brzom oporavku, kako bih bio uz svoju porodicu i svoj tim” objavio je i je Vršajević pa nastavio:

“Želim da iskažem punu podršku za svoj tim te da kažem da mi je žao što nisam uz njih, ali ne sumnjam da će postići željeni uspjeh kroz nastupajuće utakmice. Smatram da je bitno naglasiti i to da su moja supruga i sin, negativni na COVID-19, te bih ovom prilikom zamolio da se prestanu širiti dezinformacije. Ne smatrajte tuđe živote i privatnost izvorom zarade. Hvala vam na razumijevanju i podršci, a najbolja podrška jeste da neistinu ne predstavljate istinom. Vidimo se uskoro, uz Božiju pomoć”, rekao je Vršajević u svom obraćanju medijima.

VEZANO

WHO predviđa 20 milijuna zaraženih u ovom tjednu

urednik

TRUMP OPET ‘KONTRA’ STRUČNJAKA: Virus će nestati i bez vakcine

urednik

Koronavirusom u svijetu zaraženo gotovo 40 milijuna ljudi

urednik