NOGOMET

Bundesliga počinje s pet dopuštenih zamjena igrača

FILE PHOTO: Soccer Football - Bundesliga - Borussia Moenchengladbach v FC Cologne - Borussia-Park, Moenchengladbach, Germany - March 11, 2020 General view inside the stadium before the match that will be played behind closed while the number of coronavirus cases grow around the world REUTERS/Wolfgang Rattay/File Photo DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video

Njemačka Bundesliga nastavlja se u subotu, a umjesto dosadašnje tri zamjene nogometaša, do kraja sezone će svaka momčad moći zamijeniti pet igrača, objavio je Njemački nogometni savez.   

Međunarodni odbor nogometnih saveza (IFAB), tijelo koje je nadležno za pravila nogometne igre,objavilo je ranije da organizatori natjecanja sada mogu dopustiti timovima da izvrše pet izmjena tijekom utakmice i šestu u slučaju da se igraju produžeci.

Njemačka Bundesliga bit će prva od važnijih liga koje će implementirati to pravilo.

Savez je također objavio da će ove sezone važiti i pravilo o ispadanju iz Prve i Druge lige, kao i da prvenstva mogu biti produžena i nakon 30. lipnja.

U subotu se nastavlja prvenstvo, a najzanimljivija utakmica je Ruhrski derbi između Borussie Dortmund i Schalkea. Uprava Borussije je zamolila svoje navijače da se ne okupljaju u gradu jer će to sprječavati policija. Hina

VEZANO

Sky Njemačka potukao rekorde gledanosti s nastavkom Bundeslige

urednik

Veliki prosvjedi protiv anti korona mjera u Njemačkoj

urednik

Uebber: BiH znatno napredovala u pogledu očuvanja prava LGBTI osoba

urednik