NOGOMET

Cristiano Ronaldo upućen u dvotjednu samoizolaciju

Portugalska nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo vratio se u  Italiju i morat će narednih 14 dana provesti u samoizolaciji. Isto se odnosi i na neke njegove suigrače u Juventusu, koji su tokom prekida sportskih takmičenja odlazili u svoje matične zemlje, prenosi STA. 

Ronaldo je otputovao u rodnu Madeiru ubrzo nakon što je prekinuto italijansko nogometno prvenstvo. Svoju posljednju utakmicu odigrao je pred praznim tribinama 8. marta protiv Intera (2:0).

Juventus, koji je u svojim redovima imao trojicu igrača zaraženih novim koronavirusom, pozvao je još devet nogometaša jer su od ponedjeljaka mogući  treninzi u Italiji.

U toj zemlji je od koronavirusa umrlo više od 29.000 ljudi. 

Za sada je na Apeninskom poluotoku nepoznato kada će se nastaviti prvenstvo, a vodeći Juventus, koji ima bod prednost u odnosu na Lazio, već je počeo testirati svoje nogometaše.

Prvi su se pred ljekarima pojavili Federico Bernardeschi, Juan Cuadrado, Carlo Pinsoglio, Leonardo Bonucci i Aaron Ramsey. Nakon  Ronalda,u Torinu još očekuju Matthijsa de Ligta i Blaisea Matuidija, koji su otišli u Francusku, te Gonzala Higuaina, koji je u Argentini.

VEZANO

Italijanski javni dug porast će na 155,7 posto BDP-a

urednik

Italija uvodi karantenu za putnike iz EU

urednik

Serie A: Pirlo krenuo pobjedom

urednik