NOGOMET

DALIĆ: Nije nas išlo kako smo željeli, ali izvukli smo se

Hrvatska nogometna reprezentacija završila je prvi mini ciklus u kvalifikacijama za SP 2022. godine s dvije pobjede i porazom i nakon tri kola drži vodeću poziciju na ljestvici sa šest bodova koliko ima i Rusija na drugom mjestu uz nešto slabiju razliku pogodaka.

Svjetski doprvaci su u prvom susretu izgubili od Slovenije (0-1), a potom su upisali dvije pobjede protiv Cipra (1-0) i Malte (3-0).

“Čestitam dečkima na pobjedi i na prvom mjestu u skupini. Mučili smo se ovih deset dana, nije nas išlo kako smo željeli, ali izvukli smo se i idemo dalje. Danas je bilo dosta teško postići taj prvi pogodak, imali smo u planu pokušati sa svježim, odmornijim igračima te u nastavku, kada suparnik padne, probati i s drugima. Tako smo napravili i pobijedili,” kazao je izbornik Zlatko Dalić na novinarskoj konferenciji nakon utakmice.

“Imali smo stopostotnu šansu u trećoj minuti, ali nismo zabili. Prije nas je sve išlo, a sada nas ne ide. Ja to prihvaćam, znam da će doći bolja vremena. Dečkima svaka čast na ustrajnosti, teško je to bilo gledati, osjećali smo se kao da igramo s Francuzima ili s Brazilom. Nisam mislio uvoditi ni Modrića niti Perišića, ali sam morao i to je rezultiralo pobjedom,” dodao je.