NOGOMET

DALIĆ: Opasno smo visili pola sata

11.10.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Liga nacija, 3. kolo, skupina 3, Hrvatska - Svedska. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Nakon dva uvodna poraza u Ligi nacija, hrvatska nogometna reprezentacija je pobijedila Švedsku sa 2-1 osvojivši važne bodove u borbi za ostanak u elitnom društvu.

“Bila je ovo važna utakmica nakon dva poraza. Želimo ostati u elitnoj skupini i ovo je važan korak prema tome,” naglasio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić nakon utakmice.

Izbornik svjetskih doprvaka je bio zadovoljan s prvih 60 minuta igre, ali ne i završnicom susreta.

“Igrali smo jako dobro 60 minuta, igrali smo visoki presing, imali smo posjed lopte. Sve smo učinili kako smo se dogovorili. Međutim, kada smo se potrošili više nismo mogli pratiti taj ritam. No, najvažnije da smo pobijedili,” dodao je.

“Ponavljam, mogu biti zadovoljan pobjedom, ali tih pola sata smo opasno visili. Čim smo popusti u trci i agresiji imali smo problema. Ne može me zadovoljiti naša trka u zadnjih pola sata. Možda nisam niti ja reagirao na pravo vrijeme s izmjenama.”

Hrvatskoj sada slijede svjetski prvaci Francuzi. Sprema li Dalić i njima iznenađenje ?

“Znate da nisam sklon iznenađenjima. Vraćamo se našoj formaciji 4-2-3-1. Morat ćemo promijeniti neke igrače jer su se potrošili. Htio bi dobiti Francuze. Dva puta smo od njih izgubili, u finalu svjetskog prvenstva i u Ligi nacija, ali nismo bili lošiji od njih,” kazao je Dalić zahvalivši se navijačima koji su po ovom ružnom vremenu stigli na utakmicu.