NOGOMET

EURO: Na finale može 1.000 navijača iz Italije

Na finalu Europskog nogometnog prvenstva 11. srpnja u Londonu može prisustvovati do 1.000 navijača iz Italije, objavio je Talijanski nogometni savez (FIGC).

Za prethodna dva susreta Italije na Wembleyju, dolazak navijača “Azzurra” izvan “Otoka” bio je praktički onemogućen obaveznom karantenom u okviru borbe protiv koronavirusa.

Međutim, prema sporazumu britanskih i talijanskih vlasti za finale je dozvoljen dolazak do tisuću navijača sa “Čizme”.

Navijači će u London stići posebnim zrakoplovima iz Rima i Milana neposredno prije utakmice i neće smjeti ostati u Londonu duže od 12 sati. Na stadionu će biti smješteni u posebnom sektoru, prije dolaska morat će napraviti PCR test, a po povratku u Italiju morat će u petodnevnu karantenu, što je pravilo u Italiji za sve putnike koji dolaze iz Velike Britanije.

Cijena avio karte je 610 eura, a ulaznica za finale stoji 95 eura.

Talijanski nogometni savez će za finale imati pravo na još 6.500 ulaznica koje će biti rezervirane za talijanske navijače s prebivalištem u Ujedinjenom Kraljestvu.

Italija je u polufinalu pobijedila Španjolsku sa 4-2 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret završio sa 1-1.

U svom četvrtom finalu na europskim prvenstvima Talijani će igrati protiv boljeg iz polufinalnog okršaja Engleske i Danske.

Do jedinog naslova europskog prvaka Italija je stigla 1968. kao domaćin. Nakon toga su Talijani poraženi u finalu 2000. (Francuska) i 2012. (Španjolska). Hina