NOGOMET

Francuska: Tudor kao pomoćnika dobio bivšeg trenera Zrinjskog

U dogovoru s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza, Hari Vukas napustio je mjesto izbornika hrvatske U17 reprezentacije te je prihvatio poziv Igora Tudora da postane pomoćni trener Marseillea.

Nakon što je preuzeo klupu Marseillea, Igor Tudor ponudio je angažman Hariju Vukasu na funkciji pomoćnog trenera, a Vukas je u dogovoru s HNS-om prihvatio tu ponudu.

“Zahvaljujem predsjedniku Marijanu Kustiću i vrhu HNS-a na razumijevanju i podršci pri ovoj odluci. Uistinu je velika čast sudjelovati u radu hrvatskih selekcija mlađih uzrasta i nije mi bilo lako donijeti ovakvu odluku, ali u klubu ipak imam priliku za svakodnevni rad. I to u jednom od velikana europskog nogometa. To je jedinstvena prilika u trenerskoj karijeri i zato zahvaljujem savezu na razumijevanju”, istaknuo je Hari Vukas, koji je sjedio i na klupi Zrinjskog, s kojim je u ljeto 2019. izbacio Utrecht.

Odlazak trenera koji je vrlo kratko bio izbornik hrvatske reprezentacije do 17 godina komentirao je i predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

“Razumijemo da se radi o jedinstvenoj prilici za Harija te nije bilo razloga da ga ne podržimo u ovoj situaciji. Za ugled saveza i naših trenera svakako je važno imati trenere u najboljim ligama svijeta te smo ponosni da je naš Tudor prvi trener jednog velikana kao što je Marseille i podržavamo što svoj stožer želi upotpuniti našim stručnjacima. Igoru i Hariju želimo puno uspjeha s Marseilleom, a mi ćemo pronaći novo kvalitetno rješenje za našu U-17 reprezentaciju”.

VEZANO

Velež: Dudić nezadovoljan terenima u Antaliji

urednik

Zrinjski: Pogledajte golove protiv Jadrana, Šošić je zabio nova dva

urednik

Dinamo opet traži trenera: Jakirović je napustio Mostar, ali…

urednik