NOGOMET

Hrvatska: Dalić ne pašu ni Livaja, ni njegova zamjena

Hrvati uobičajeno solidno guraju u kvalifikacijama za Euro 2024., ali kao ni drugdje, ni kod njih ne može bez problema. Tako se i dalje spominje otpisani nestašni Hajdukovac Marko Livaja, a ni njegova zamjena nije pošteđena kritika… koje stižu od samog izbornika Zlatka Dalića.

– Sve sam objasnio u priopćenju. Ne želim puno o tome govoriti, pred nama su dvije važne utakmice, sve sam objasnio, rekao je izbornik Zlatko Dalić o Livaji kojeg je pogrdna pjesma upućena Šibeniku skupo koštala.

Umjetso njega Dalić je pozvao Matiju Frigana koji je ovog ljeta iz Rijeke prešao u Westerlo…
– U lipnju smo rekli da želimo probati nekoliko mladih napadača kako bismo se pripremili za Euro, ako ćemo se plasirati, rekao je šef Vatrenih u u intervjuu za MAXSport.

– Najbolji način je uzeti ih s nama. Vidjet ćemo što mogu kada su u A reprezentaciji. Prije smo imali Belju. Frigan je imao sjajnu sezonu, ali možda nije trebao otići u taj klub jer nije u vrhu niti stalno igra napadački nogomet, što njemu treba. No svi imaju šansu, dodao je.

Hrvatska je nakon dvije utakmice u skupini D treća sa četiri boda, ali i s dvije utakmice manje od vodeće Turske (9 bodova) te šest ispod Armenije (6 bodova) – nakon Latvije u petak, u ponedjeljak ju čeka gostovanje u Armeniji.

S. N.

VEZANO

Hrvatska: Dalić priključio braniča Borussije

urednik

Liga nacija: Vatreni treći puta s Oranjem

urednik

Euro 2024: Latvijci večeras na Rujevici

urednik