NOGOMET

Kup BiH: Jakirović zna provjeren recept, no hoće li Marinović naći sastojak da ‘razljuti’ Bordo tim

Sarajevo u prvenstvu kao predjelo za Sarajevo u Kupu. Može li to Zrinjski svariti, je li zagrizao previše? Danas ćemo u drugoj vezanoj partiji kontra Bordo tima na Koševu saznati od čega je načinjen Jakirovićev tim, ima li snage za najveće dosege ovog proljeća.

U Sarajevu su možda u maloj nevjerici nakon domaćeg prvenstvenog poraza (0:1) od Zrinjskog – koji je došao nakon 462 dana bez poraza – ali trener Vinko Marinović poručuje kako dobro zna što je njegovim momcima činiti da Mostarcima uzvrate u večerašnjem susretu 1/4 finala Kupa.
– Dolazi nam druga utakmica i sigurno da moramo dosta toga promijeniti – i u načinu igre i u pristupu, konstatirao je Marinović, koji je prije Sarajeva vodio i Zrinjski s kojim je također osvojio titulu, a koji mu evo sada može dobro zapapriti.

No to poznavanje Zrinjskog iz prve ruke već pomalo blijedi, jer bilo je to 2016. – a to će reći da će se strateg Bordo tima prije svega fokusirati na subotu, kada je njegov tim nadtrčan, nadigran, pobijeđen.

– Moramo biti dosta agresivniji, dosta konkretniji u fazi napada. To moramo uraditi. Napravit ćemo određene promjene kako bismo došli do pobjede i plasirali se u iduću fazu natjecanja, dodao je. Dobit će Sarajlije određenu dozu optimizma zbog povratka Hrvoja Miličevića i Anela Hebibovića u kadar, igrači su to koji mogu itekako promijeniti sliku momčadi, ali najprije će svi oni koji istrče na travnjak protiv Mostaraca – morati pokazati ozbiljnije, agresivnije lice…, ali i Zrinjski će ga imati. To je sigurno. Iako, ovog puta unutra neće biti na Koševu pocrvenjelog stopera Marina Magdića, zbog kojeg će trener Sergej Jakirović biti prinuđen mijenjati – možda i više nego samo njega. Jer Zrinjski se u subotu jako, jako potrošio.

Kup BiH, 1/4 finala
Klis – Zvijezda 09 14.00
(Antoni Bandić, Grude)
Tuzla City – Željezničar 14.00
(Ermin Sivac, Zenica)
Široki Brijeg – Borac 16.00
(Adis Mulahasanović, Sarajevo)
Sarajevo – Zrinjski 18.30
(Aleksandar Njegomirović, Prnjavor)


No, umorni ili ne, Mostarci bi morali stisnuti zube te gristi i ovog puta. Jer u igri je polufinale Kupa, a onda – tko zna – možda i borba za trofej osvojen samo jednom (2008.). Dugogodišnja suša u Kupu, renome rivala i prilika da uvežu tri pobjede morali bi biti dovoljno dobri motivi da Plemići opet odigraju srcem.
– Vjerujem da je psihološka prednost na našoj strani, ali isto tako, treba biti oprezan, Sarajevo će bit motivirano pokazati da je to bio njihov loš dan. Očekujem 50-50 utakmicu, a proći će dalje onaj koji manje griješio, poručio je Jakirović.

– Energetska potrošnja bila je velika, ima i ‘ranjenih’, ali nema veze – ima nas dovoljno. Magdić ispašta radi greške, jer se na snimci vidjelo da nije igrao rukom… a vidjet ćemo kakvo je stanje s Ćorlukom, Todorovićem.
Kadar će biti kakav bude, ali šef Plemića nešto je htio naglasiti.

– Da, Sarajevo će sigurno izaći agresivnije, ali ja nemam problema s tim.Jer mi možemo još bolje, mogli smo na vrijeme riješiti prvenstvenu utakmicu.Za kraj – otkrio je da o penalima ne brine unaprijed.

Šutnut ćemo po jedan penal na zadnjem treningu. Ali nije to isto kao na utakmici. Kod mene ih uvijek pucaju oni koji se ne boje. Bit ćemo spremni i za to.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]VEZANO

Korona u bh. nogometu: Sarajlije ipak putuju u Banja Luku

urednik

Zrinjski: Sedam stavki prema sedmoj tituli i uspješnoj godini uopće

urednik

Zrinjski uoči Sarajeva: Bijeg na plus 12 u utrci bi ostavio samo jednog protukandidata

urednik