NOGOMET

Kup BiH: Ždrijeb danas u podne


Danas u podne, prostorijama Nogometnog saveza u Sarajevu, bit će održan ždrijeb četvrtfinala Kupa BiH koji će s posebnim nestrpljenjem čekati u nekoliko klubova.

Ove sezone do četvrtfinala Kupa dogurali su Zrinjski, Sloga, Radnik, Tuzla, Rudar Prijedor, Zvijezda, Željezničar i Velež. Neki od njih tu su, u ovoj fazi natjecanja, bez nekog posebnog opterećenja, dok je drugima ipak drukčije.

U Zrinjskom žele dvostruku krunu i Pod Bijelim brijegom svima je jasno kako iz te perspektive ne mogu ‘birati protivnike’ – žele li trofej, morat će ih pobijediti sve, bez obzira tko se nađe s druge strane.

S daleko više nervoze ždrijeb se čeka u Tuzli – jer City kroz prvenstvo teško može do Europe, a ne može se reći da će nešto puno opušteniji biti i u redovima Željezničara i Veleža, iako su na tabeli daleko bliže vrhu, ali trenutno bez garancije da će gore i ostati. Posebno to vrijedi zbog činjenice da Zrinjski čvrsto drži lidersku poziciju i ne namjerava ju pustiti, a drugoplasirani Široki i Borac više nemaju opciju Kupa pa će također svim silama pokušati ostati gdje su sada, eventualno napredovati.

U ždrijebu će se naći pet premijerligaša i tri niželigaša, tako da su za favorite iz najvišeg ranga šanse da danas dobro prođu i dalje itekako žive. S. N.

……………………….

Rezultati 1/8 finala

Zrinjski – Laktaši 4:0
Sloboda – Sloga 1:1 (6:7, 11m)
Čelik – Radnik 0:0 (3:4, 11m)
Široki Brijeg – Tuzla 2:2 (6:7, 11m)
Rudar P. – Borac 1:1 (6:5, 11m)
Zvijezda – Rudar K. 3:1
Željezničar – Leotar 2:1
Velež – Posušje 2:0

VEZANO

Velež: Odlasci, dolasci uglavnom u domeni spekulacija

urednik

Sarajevo uoči Veleža: Prekid na Pecari, teško da je pomogao

urednik

Dudić: ‘U ovom trenutku ekipa izgleda dosta dobro’

urednik