NOGOMET

Merkel će sutra potvrditi da se prvenstvo nastavlja 15. ovog mjeseca

Soccer Football - Bayern Munich Training - Saebener Strasse, Munich, Germany - April 24, 2020 Bayern Munich's Thomas Muller during training despite most sport being cancelled around the world as the spread of coronavirus disease (COVID19) continues REUTERS/Andreas Gebert

Period bez vrhunskog nogometa ipak će uskoro doći kraju. Izvještava tako Reuters koji je najavio kako će njemačka kancelarka Angela Merkel sutra potvrditi ono što oni već znaju – da će se Bundesliga nastaviti 15. ovog mjeseca.

Bez gledatelja, sezona Bundeslige trebala bi završiti do 30. lipnja, što bi klubovima dalo dovoljno vremena da se pripreme za iduću. Važno za istaknuti, njemačke su vlasti i relevantne institucije upozorile da garancija stopostotne zaštite ne postoji, što je između ostalih naglasio i savezni ministar unutrašnjih poslova Horst Seehofer.

– I dalje postoje rizici i oo kod svih zahtijeva veliku disciplinu. Ali ja sam za to da pokušamo, kako bismo ponovo omogućili nastavak natjecanja, rekao je Seehofer.
U međuvremenu je odrađeno opsežno testiranje svih sudionika Bundeslige iz kojeg su iznjedrila tri pozitivna slučaja, dva igrača i fizioterapeut Kölna, ali ni to nije obeshrabrilo Nijemce koji imaju plan – tako će u slučaju da u nekom klubu nakon nastavka sezone netko od igrača bude pozitivno testiran na koronavirus, cijeli klub na dva tjedna u karantenu. S. N.

VEZANO

Je li dostižan 101 pogodak iz 1971/1972?

urednik

BUNDESLIGA: Počinje odbrojavanje dana i sati do nastavka sezone prve od lige petica

urednik

Domaći teren bez gledatelja ne donosi prednost

urednik