NOGOMET

Na koronavirus pozitivan jedan igrač Dinama

Jedan nogometaš GNK Dinama pozitivan je na koronavirus, no njegov identitet nije otkriven, objavljeno je na klupskim stranicama.

  • Ovim putem obavještavamo javnost o tome da je jedan igrač iz sustava GNK Dinamo pozitivan na COVID-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet osobe pozitivne na virus, navodi se u priopćenju objavljenom na službenim stranicama.
  • Igrač koji je imao simptome odmah je o svom stanju obavijestio liječničku službu GNK Dinamo koja je sukladno svim propisanim mjerama o situaciji obavijestila nadležnu epidemiološku službu. Igrač je dobio pozitivan nalaz te mu je određena mjera stroge samoizolacije, sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i radne skupine Hrvatskog nogometnog saveza, dodaje se u priopćenju.
  • Sukladno procjeni liječničke službe kluba i epidemiološke službe u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnog stožera, s obzirom na to da zaraženi igrač unutar kruga stadiona nije bio u bliskom kontaktu s drugim osobama u zatvorenim prostorima.
    Dinamo također navodi da su ‘klubovi sudionici UEFA natjecanja obavezni uoči svake utakmice odraditi testiranja na COVID-19 sukladno svim propisanim mjerama, i to dva puta uoči odigravanja utakmice’.
  • Svi članovi prve momčadi bit će u četvrtak 20. kolovoza testirani na COVID-19, a nekoliko dana nakon toga odradit će se i drugo testiranje, kaže se u priopćenju u kojem se dodaje da će klub ‘provoditi pojačani nadzor u narednim danima te će pozorno pratiti situaciju unutar kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni stožer i svi djelatnici’. J. S.

VEZANO

Cluj pobijedio uoči sraza s Dinamom

urednik

Mamić ponovno mora u Sud BiH

urednik

EL: Dinamovci i Riječani kontra Nizozemaca

urednik