NOGOMET

Navijač Liverpoola koči ‘Projekt Restart’

I dok ‘fussball geht weiter’, ‘Projekt ‘Restart’ još se neće aktivirati. Razlog je londonski gradonačelnik Sadiq Khan koji se protivi ideji da se Premier liga nastavi u glavnom gradu sljedeći mjesec, dok pandemija COVID-19 i dalje svakodnevno izaziva stotine smrtnih slučajeva u Velikoj Britaniji.

– Sadiqu je izuzetno stalo da se Premier liga i profesionalni sport općenito nastave. Međutim, u trenucima dok je zemlja još uvijek u krizi, a stotine ljudi svakodnevno umire, vjeruje da je prerano raspravljati o ponovnom uspostavljanju Premier lige i vrhunskog sporta u glavnom gradu, kazao je glasnogovornik za Evening Standard.

– Kao navijač Liverpoola, Sadiq naravno, želi povratak Premier lige, dodao je glasnogovornik, aludirajući na činjenicu da su Redsi na naslov kojem su sada jako blizu (barem po tabeli) čekali trideset godina.
– Ali to se može dogoditi samo kad je to sigurno i ne može dodatno opterećivati ​​Zdravstveni sustav i hitne službe, dodaje se iz ureda londonskog gradonačelnika.

Pet klubova Premier lige ima sjedište u Londonu, Arsenal, Chelsea, Tottenham, West Ham i Crystal Palace i sigurno da bi njihov izostanak onemogućio povratak Premiershipa u popularnom ‘Projektu Restart’ kojeg ne podržava nekoliko velikih zvijezda, među kojima je Sergio Aguero. U njihovo ime govori izvršni direktor Udruženja igrača Gordon Taylor koji smatra kako je ključno da se poduzmu sve mjere opreza za igrače.

– Igrači se ne žele smatrati zamorcima i to će se odnositi na sve u profesionalnom sportu, rekao je Taylor za Sky Sports.

– Radi se o uspostavljanju ravnoteže sigurnosti i pokušaja da se vratimo u normalu što je više moguće.

Velika Britanija je najteže pogođena zemlja u Europi s više od 32.000 smrtnih slučajeva prijavljenih zbog koronavirusa, dok ima više od 223.000 potvrđenih slučajeva. Sigurno dobar razlog za kočenje povratka nogometa? Englezi će najbolje znati… možda bolje kada vide kako to rade Nijemci, koji se vraćaju nadolazećeg vikenda, a koji bi po mnogima u delikatnim okolnostima trebali obaviti besprijekoran posao. J. S.

VEZANO

Dragulj iz Dinama: Mislav Ćutuk je budućnost bh. nogometa

urednik

Edin Džeko: Rim da zamijenim Liverpoolom? Nisam lud

urednik

DOKUMENTARNI FILM Vedad Ibišević: Ispunjeni snovi

urednik