NOGOMET

NSBiH raspodijelio sredstva pristigla iz UEFA-e

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je u proteklom periodu klubovima na svim nivoima natjecanja raspodijelio sredstva pristigla iz UEFA-e u cilju prevladavanja posljedica nastale štete izazvane pojavom korona virusa i pandemijom COVID-19 u svijetu.

O kojem vidu pomoći se radi govori glavni tajnik NS-a BiH Adnan Džemidžić:

– NS BiH, kako je ranije najavljivano, proteklog tjedna je svim klubovima m:tel Premijer lige BiH, klubovima entitetskih natjecanja 1. lige Federacije BiH i 1. lige Republike Srpske dostavio sredstva koja su pristigla iz UEFA. Sredstva su distribuirana u skladu sa odlukom Izvršnog odbora NS BiH. Takođe, za niže organizacione nivoe su podijeljeni dezinfekcioni setovi, koji su premijerligašima i klubovima entitetskih liga uručeni prije 1. kola njihovih natjecanja.

Džemidžić je još dodao:

– NS BiH je u cijelosti ispunio sve obveze prema klubovima. Umjesto planiranih sredstava za dezinfekcione tunele urađena su serološka testiranja u klubovima, članovima nižih rangova natjecanja. Na taj način smo ispunili sve što smo obećali klubovima svih rangova i entitetskim savezima u vidu financijske i materijalne pomoći. Možemo biti zadovoljni onim što smo do sad uradili, jer je sva pomoć stigla na lice mjesta u materijalnom obliku, a financijska pomoć je prošlog tjedna bila na računima entitetskih saveza i klubova. Savez će i dalje nastaviti da pomaže sve organizacione nivoe natjecanja u skladu sa svojim mogućnostima, prema odlukama Izvršnog odbora.