DNEVNI NOGOMET

Posušaci iz najtežeg rasporeda do najboljeg skora

Piše: Ersan Bijedić/Dnevni list

[email protected]

Iako se uporno drže toga da njihove ambicije ne sežu tako daleko da razmišljaju o Premijer ligi, nogometaši Posušja su napravili još jedan bitan korak na tom putu savladavši momčad Jedinstva u Bihaću (2:0) u okviru 12. kola Prve lige FBiH.

Već u prvoj minuti je pogodak zabio debitant Filip Nenadić, dok je posao zaključio Jure Glavina u 91. minuti.

– Imali smo dobro otvaranje u Bihaću, odmah zabili gol, a kasnije nam je sve išlo na mlin. Protivnik je bio nervozan, a mi smo to znali iskoristiti. Momci su igrali strpljivo. Oni su u međuvremenu imali par prilika, ali na našu sreću nisu zabili. Mislim da je na kraju to bila naša zaslužena pobjeda, komentirao je trener Denis Ćorić.

Djeluje kao da su u najavi utakmice Posušaci teret favorita i pritiska znalački prebacili na domaćine.

 – Ispada da je tako, ali rani pogodak je sigurno sve poremetio. Kad tako primiš gol, sve što si radio prethodni cijeli tjedan pada u vodu. Mi ipak nismo previše gledali na njih, već samo svoju igru. Cijenimo svakoga, ali znamo da ćemo biti tvrd zalogaj svima.

Denis Ćorić

U sljedećem kolu će biti domaćini Zvijezdi iz Gradačca koju odnedavno vodi trener Mato Neretljak.

 – Zvijezda ima trenera koji dobro poznaje ligu, zna motivirati ekipu. Mi se moramo prvo dobro odmoriti, pa dobro sve analizirati. Mi igramo kući i tražit ćemo tri boda, ali znamo da neće biti lako, kaže Ćorić.

Da bi bilo jasnije kakav je rezultat dosad napravio tim Posušja valja napomenuti su imali 5 domaćih i 7 gostujućih utakmica. Između ostalih, gostovali su i ekipama koje pretendiraju na sami vrh, poput Jedinstva prošlog vikenda. Sa 5 primljenih golova su najbolja obrana Prve lige FBiH. U drugom dijelu imaju lakši raspored i to sugerira da su među najvećim kandidatima za plasman u Premijer ligu.

 – Mnoge smo iznenadili, ali za mene nije tako jer poznajem te dečke. Možda smo malo iznenađenje radi toga što smo novi u ligi. Nije mala stvar ući u nju poslije deset godina i odmah biti u vrhu. Ipak i dalje se ne opterećujemo, ali pokušat ćemo iz sve tri preostale utakmice izvući najbolje, zaključio je Denis Ćorić.

Marcelo na probnom treningu

Odnedavno s nogometašima Posušja trenira Brazilac Marcelo Almeida De Oliveira koji je na probi.

 – Trenirat će neko vrijeme s nama. Mlad je i zanimljiv igrač, i sigurno nećemo na prvu donijeti odluku. Svi znamo da kad igrač dođe iz Brazila treba mu vremena da se adaptira, zato nećemo prenagliti, već kroz dogledno vrijeme odlučiti o njemu, kazao je Ćorić.

Marcelo Almeida De Oliveira