NOGOMET

Posušje: Zrinjski nije u formi

Prva pobjeda Posušja protiv Zrinjskog nakon 2008. godine. Eto što smo vidjeli ove srijede Pod Bijelim brijegom. S tim da je strateg Posušaka Branko Karačić vidio – još dosta toga lošeg vezano za izvedbu Plemstva.


– Znali smo kako Zrinjski igra, da nije u bajnoj formi, ali i mi smo imali velikih problema, bili smo bez četiri igrača, ustvrdio je Branko Karačić nakon velike gostujuće pobjede njegovog Posušja, protiv tima koji je u zadnjih petnaest godina uglavnom pobjeđivao u međusobnim duelima, koji je u tom periodu rivalu dozvolio sam par remija.


– Vjerovali smo da se možemo oduprijeti Zrinjskom koji nije u nekoj formi, ali godinama je najbolja ekipa u Premijer ligi. Prvih 35 minuta smo fantastično odigrali, naših najboljih 35 minuta otkako sam ja trener Posušja. Tada smo trebali riješiti utakmicu. Kada sve te šanse ne realizirate, Zrinjski onda dobije mogućnost da vas kazni. Sve čestitke mojim igračima koji su izdržali veliki pritisak, dodao je nekadašnji prvak sa Zrinjskim.

Istaknuo je još ‘zbunjenost Zrinjskog’, činjenicu da Plemići osim jedne šanse nisu ničim drugim ugrozili Posušje… a da su on i njegovo Posušje u takvu situaciju došli – jednom očitom taktikom. Zapravo jedinom logičnom kada igrate protiv Zrinjskog, a posebno ako ste stanovnik sredine ili donjeg dijela tabele.

– Bili smo na sve spremni, pustili smo inicijativu Zrinjskom, pokušavali pametnim kretnjama zatvoriti prostor i tako sakriti naše nedostatke… ali vjerovali smo da ih možemo iznenaditi. Zrinjski nije imao neki veliki dan, ali sve čestitke mojim igračima na svemu pruženom.


Što se Posušja tiče, ovo je sigurno bila naplata za još nekoliko jako dobrih partija koje nije pratio rezultat, ali vremena za neko veliko slavlje nema – jer u nedjelju čeka Borac. S. N.

VEZANO

Bivši Plemić u Lokomotivi

urednik

Zrinjski: Jakirovićeve kritike urodile plodom

urednik

Zrinjski: Hoće li Žižović dočekati proljeće Pod Bijelim brijegom?

urednik