NOGOMET

Premijer Liga BiH bi počela 7. lipnja, a završila 26. srpnja

Piše: Slaven Nikšić 

Premijer liga se ne igra od 8. ožujka, a nastavit bi se mogla – nakon više od dva mjeseca stanke. 

Nada je to i želja NS BiH i premijerligaša koji su jučer održali drugu video konferenciju na kojoj se analizirala mogućnost da se zbog koronavirusa prekinuto prvenstvo nastavi i završi. Ne što prije, nego da se završi – kada to okolnosti dopuste. – Nogometni savezi ili lige trebaju biti u poziciji da UEFA-i do 25. svibnja dostaviti plan o početku nastavka domaćih natjecanja, uključujući početak i format natjecanja, poručili su predsjednik krovne europske nogometne organizacije Aleksander Čeferin i generalni tajnik Theodore Theodoridis. 

Kako su naši odgovorili? Još ranije je, nakon prve video konferencije Saveza i premijerligaša, nadležnim ministarstvima dostavljen prijedlog mjera i procedura za nastavak treniranja i prvenstva, a jučer je održana druga, rekli bismo konkretnija video konferencija. Konkretnija, jer su izneseni konkretni prijedlozi po pitanju nastavka sezone prekinute jedanaest kola prije kraja. Za mogući početak nastavka sezone izabran je 7. lipnja, a bude li tako, prvenstvo bi završilo 26. srpnja. 

Ovo ‘bude li tako’ odnosi se na i dalje prisutnu neizvjesnost, jer pandemija još nije prošla, niti su nadležni organi odobrili plan Saveza i premijerligaša. Plan je da se s treninzima počne početkom svibnja i da se oni obavljaju u fazama – ispočetka bi se treniralo u manjim grupama, kasnije bi to postale klasične pripreme. Nakon 22. kola, a uoči trećeg kruga prvenstva, Sarajevo je vodeće sa tri boda više od Željezničara, treći je Zrinjski sa minus sedam u odnosu na lidera, slijede Borac, Tuzla, Radnik, Široki, Velež… zadnja je već otpisana Zvijezda.

VEZANO

PL: Sarajevo danas u Mostaru domaćin Zrinjskom, Rendulić optimističan

urednik

PL BiH: Zrinjski treći krug otvara s dva domaća susreta

urednik

Pobjeda Sarajeva u derbiju protiv koronom oslabljenog Širokog

urednik