NOGOMET

PROBLEMI SE GOMILAJU: Do Borca je to bio vezni red, sada je i napad

Piše: Slaven Nikšić

Nije poraz kod Borca katastrofa, jer nije ni Borac katastrofa. Ali kada poraz dođe nakon tri uvodna kola u kojima su osvojena četiri boda, zapitate se – je li ovo taj Zrinjski koji treba napasti dvostruku krunu, kako je najavljivano, jesu li Mostarcu već u tunelu i ako jesu gdje je to svjetlo?Po mom mišljenju u najmanju ruku nismo zaslužili izgubiti, konstatirao je šef struke Mladen Žižović nakon minimalnog poraza u Banjoj Luci.
Da, bio je minimalan, ali i drugi poraz u prva četiri kola sezone iz kojih je Zrinjski izvukao samo četiri boda. Neki će se sjetiti da je isto bilo i prošle sezone, da je Zrinjski i tada nakon četiri uvodne utakmice imao četiri boda, ali ipak ima razlike. Jer tada su Plemićima mjeru uzeli Sarajevo na Koševu (1:0) i Željezničar na Grbavici (1:0), Pod Bijelim brijegom pao je Velež (1:0), a s gostovanja kod Tuzla Cityja Mostarci su donijeli bod. Uz to, prvenstvenu je kampanju u tom periodu ‘ometala’ Europa, odnosno po dvije utakmice sa Utrechtom i Malmöom. Ovog puta alibija nije bilo, jer Europa će se zbog korone igrati tek 27. ovog mjeseca, a ni rivali nisu bili tako opasni. Počelo je domaćim trijumfom (1:0) protiv povratnika u PL Olimpika, uslijedio je poraz kod Veleža (0:2) pa domaći remi bez golova sa Radnikom, da bi na sve to legao poraz kod Borca.

Stvorili smo kroz igru nekoliko prilika, ali očigledno imamo problem s realizacijom. Mislim da smo bili bolji u svim elementima igre. Borac je u prvom poluvremenu stvorio jednu šansu i došao do gola, kasnije se povukao, što je apsolutno njegovo sportsko pravo, pokušao je Žižović sebi i svima ostalima koji postavljaju pitanja objasniti što se to dogodilo u Banjoj Luci, gdje je vaditi se za slabe rezultate iz prošlih kola bilo jako teško.
Dosad je Žižović govorio o problemu veznog reda, a sada je problem i realizacija, što će reći – da se problemi gomilaju. A kalendar ne pita za probleme… melje dalje i Zrinjskom u petom kolu , prije europskog tjedna, u Mostar dovodi Slobodu.

Idemo dalje, očigledno je da imamo problem realizacije. Naravno da ćemo sjesti poslije utakmice da vidimo u čemu je problem što se toga tiče. Ja sam siguran da ćemo naći rješenje i da ćemo sve naše sportske ciljeve u ovoj sezoni ostvariti, od toga nećemo odustati, najavio je Žižović koji će i za Slobodu mijenjati, kao što je mijenjao u prva tri kola.
I tada će tražiti postavu koja ga može izvaditi iz gabule, a koja se još nije ustalila. Ono što je drukčije od Borca, veća je konkurencija, jer su Enin i Trebotić dobili pravo nastupa odmah uletjeli u startnih jedanaest, no konkurencija je za taj duel ujedno bila i ‘tanja’, jer nije bilo ozlijeđenog Bilbije…, a on bi se trebao vratiti u kadar za Slobodu.

VEZANO

Prva ‘mirnodopska’ video konferencija iznjedrila niz konkretnih prijedloga

urednik

PL: Suci (opet) u fokusu, ovog puta na Mokrom docu

urednik

Dudić: S trojicom povratnika i dva pojačanja ravnopravno u borbu za Europu

urednik